Міськвиконком прийняв рішення нагородити відомого житомирського художника відзнакою «За заслуги перед містом» ІІ ступеня

  Під час пленарного засідання, яке відбулося 18 жовтня, членами виконкому Житомирської міської ради  було прийняте рішення нагородити такою почесною відзнакою художника Юрія Камишного.

  «Пропоную вашій увазі проект рішення про нагородження Камишного Юрія Костянтиновича відзнакою “За заслуги перед містом” ІІ ступеня. Прошу переглянути коротку презентацію про Юрія Костянтиновича. Він є членом Національної спілки художників України (з 1992 року), членом Міжнародної Спілки художників під егідою ЮНЕСКО (з 2005 року), членом Міжнародної професійної спілки художників (з 2005 року), почесним членом Обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців (з 2007 року).

  У 2009 році художник був нагороджений відзнакою виконавчого комітету Житомирської міської ради “За заслуги перед містом” ІІІ ступеня. Юрій Камишний — постійний учасник місцевих, обласних, всеукраїнських і міжнародних виставок та заходів. За останні 18 років він організував понад 50 персональних виставок як в Україні, так і за кордоном. Зокрема, його персональна виставка була навіть в Посольстві України в Королівстві Нідерландів. Також Юрій Костянтинович брав участь у міжнародному симпозіумі в м. Мамалпурам (Індія), у виставці «Стародавнє Трипілля. Сім тисяч років духовного мистецтва» в Українському інституті Америки в Нью-Йорку.

  Упродовж останніх п’яти років організовано 26 персональних виставок художника: в Національному музеї Тараса Шевченка (м. Київ), у Київському музеї Лесі Українки, у Львівській галереї мистецтв, в Одеському музеї імені Н.К. Реріха, Національному центрі народної культури “Музей Івана Гончара” (м. Київ), Центрі Української Культури та Мистецтв (м. Київ) та, звісно ж,  у Житомирі.

Vykonkom 18.10.2017 5

  Окрім того, художник брав участь у заходах, спрямованих на укріплення культурної співдружності України та Індії, за підтримки Посольства Індії в Україні та Міністерства культури України, де була видана українська збірка, у котрій використано ілюстрації Юрія Костянтиновича з метою популяризації української літератури», — акцентував Віталій Скороход, начальник управління звернень та діловодства Житомирської міської ради.

  Він нагадав і про те, що Камишний здійснює значну благодійну та соціальну роботу. Наприклад, зустрічі з дітьми, майстер-класи для дітей. Саме він є ініціатором обласного дитячого конкурсу малюнків «Кожному мила своя сторона». Упродовж 2014‒2017 років Юрій Костянтинович активно займається ще й громадською діяльністю, спрямованою на підтримку воїнів АТО та патріотичне виховання молоді. До речі, за його участю відбувалися численні лекції для молоді, благодійні аукціони та творчі вечори у військових шпиталях. Каталог живописних творів «За це варто жити» було видано та передано для підняття бойового духу бійцям 95-ї десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.    

  «Можна ще довго розповідати про Юрія Камишного. Уже є більше ста його праць. Тому я пропоную до розгляду цей проект рішення», — звернувся до членів виконавчого комітету Віталій Скороход.

  Отож, виконавчий комітет, враховуючи клопотання Обласної молодіжної творчої спілки художників та мистецтвознавців, відповідно до протоколу комісії з питань нагородження громадян та юридичних осіб за заслуги перед містом Житомиром відзнаками Житомирської міської ради та її виконавчого комітету від 4 жовтня 2017 року №25, прийняв рішення нагородити Юрія Костянтиновича Камишного, члена Національної спілки художників України, відзнакою «За заслуги перед містом» ІІ ступеня за високу професійну майстерність та значний особистий внесок у розвиток культури і мистецтва. «За» проголосували 17 з 18 присутніх членів виконкому. Зазначимо, що всього у складі міськвиконкому 25 осіб.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework