За що житомирський режисер отримав звання «Заслужений артист України»?

   Його добре знають поціновувачі мистецтва, театру, багато хто захоплюється його виставами, приходячи в Житомирський обласний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги, і з нетерпінням чекає його нових вистав. Мова йде про відомого житомирського режисера-постановника та актора цього храму мистецтв — Петра Авраменка.

 

      А нещодавно, у Міжнародний день театру, котрий традиційно відзначається 27 березня, Президент України Петро Порошенко відзначив державними нагородами українських артистів та діячів театрального мистецтва. Серед відзначених був і Петро Авраменко, якому було присвоєно звання «Заслужений артист України». Разом з ним були відзначені й багато інших його колег.

   Відповідно до Указу Глави держави за вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва, значні творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Міжнародного дня театру, орденом князя Ярослава Мудрого нагороджено головного режисера Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка Анатолія Солов’яненка, орденом «За заслуги» артиста — провідного майстра сцени Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Олексія Богдановича, доцента кафедри Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого Станіслава Которобая та артиста Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича Адама Цибульського.

    Орденом княгині Ольги нагороджено начальника відділу Національної академії мистецтв України Тетяну Лєнкову. До речі, серед діячів мистецтв, яким присвоєно звання «Народний артист України» є й Катерина Кухар — відома артистка балету,  провідний майстер сцени державного підприємства «Національний академічний театр опери та балету України імені Т.Г.Шевченка» (м. Київ).

img1522162760 копия

     Повертаючись до Петра Авраменка, зазначимо, що в облмуздрамтеатрі він поставив вистави «Вій», «Король-олень», «Одруження», «Аліса в країні чудес», «Любов та ненависть у Вероні», «Зовсім інші», «Смішні гроші» та інші. Також саме він є незмінним режисером проекту «Культурна версія» (ред. альтернатива святкування Дня міста Житомира). Зокрема, без його участі не можливо уявити й щорічний театральний пролог від артистів облмуздрамтеатру, який завжди цікавий, яскравий, видовищний, незабутній!

    Ми щиро пишаємося та радіємо такому досягненню нашого земляка, відомого режисера та актора Петра Авраменка і зичимо йому невичерпного натхнення, творчих сил, нових звершень та ще багато гарних вистав, які будуть зачаровувати, дивувати, вражати глядачів!

    А для тих, хто зацікавився цією темою, пропонуємо переглянути повний список діячів мистецтв, які відповідним указом Президента України були відзначені того святкового дня. Перейшовши за посиланням, ви зможете ознайомитися з повним списком.     

За матеріалами Житомирської міської ради

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework