×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині з'явилася ще одна унікальна платформа для народження нових проектів - Арт-простір. ФОТО

  У Семенівській сільській ОТГ, що на Житомирщині, з'явилася унікальна платформа для народження нових проектів - Арт-простір.

  Це яскравий приклад того, як з невеличкої ідеї народжується і живе велика справа, здатна об’єднати всю громаду та покращити життя на селі.
Поява Арт-простору в селі Іванківці – це наслідок реалізації проекту «Творчість рухає світ», який був профінансований Житомирською державною обласною адміністрацією в рамках конкурсу грантів для громадських організацій. Керівництво громади на чолі з головою Наталією Семенюк, об’єднавшись з Бердичівською міською громадською молодіжною організацією (БМГМО) «Молодь обирає життя», зробило село Іванківці в Семенівські громаді осередком креативного молодіжного центру з яскравою назвою «Арт-простір».

  А розпочиналося все з навчального семінару для працівників культури і освіти з теми: «Загальні засади впровадження арт-технік у громаді». Поступово ідея набирала обертів... У приміщенні колишньої бібліотеки було зроблено ремонт і облаштовано три зали: Зону творчості, Зону спілкування і Зону відпочинку; проведено низку творчих майстерень з писанкарства, виробів з металу і фанери, з виготовлення ляльок-мотанок і квітів з тканини, соціальний театр. Дружньо і згуртовано підключилася місцева молодь, яка впровадила власні активності: реалізувала проект ЕкоТревел, розпочала інтерактивні заняття з англійської мови, створила Молодіжний центр та має ще багато ідей для продовження роботи.

  Завершилась реалізація проекту арт-фестивалем, на якому і відбулося урочисте відкриття Арт-простору. Дуже приємно, що радісну подію розділила з нами керівник Управління культури на туризму Житомирської обласної державної адміністрації Тетяна Миколаївна Парфентієва, долучилися до свята і благодійники, небайдужі до започаткування гарних ідей.

  На сьогодні Арт-простір наповнений мистецькими роботами жителів громади, які протягом кількох місяців навчалися різним традиційним та сучасним мистецьким практикам. Та головне наповнення – це творчий дух, позитив і натхнення місцевих жителів, які долучилися до його створення. «Арт-простір» охопить своєю діяльністю всі 12 сіл Семенівської ОТГ, буде працювати з 9:00 до 20:00 і матиме насичену програму івентів і курсів з розвитку молоді, народних промислів, підприємництва й здорового способу життя.
Проте, на порозі осінньо-зимового періоду молоді лідери Семенівської громади опинилися на роздоріжжі: або відкладати розпочаті справи до весни, або проявляти активність і наполегливість у створенні сприятливих умов для свої роботи.

  На жаль, приміщення, де заснована діяльність - не придатне для перебування у холодний час (відсутнє опалення) і немає відповідного комп’ютерного обладнання.
На сьогодні діяльністю молоді охоплено 8 із 12 населених пунктів громади; гуртки, заняття і майстер-класи відвідують більше 85 громадян, зроблено ремонт і прибрано прилеглу територію... Для продовження роботи потрібні кошти.
Саме тому, за сприяння Олександра Славського, учасника проекту «Нові лідери», 25 жовтня стартувала нова ініціатива на території Семенівської громади: розпочалася краудфандингова кампанія «Створення Арт-простору в селі Іванківці» на онлайн-платформі «NA-STARTE». З англійської мови термін "краудфандинг" перекладається як «колективне фінансування», що дає учасникам можливість матеріально підтримати проект, стати “співпродюсером” нового починання, зробити внесок в стартап, отримуючи за участь унікальні винагороди.

  І дуже важливо підтримати цю ідею саме сьогодні, саме зараз, оскільки креативити в приміщенні, яке не опалюється – неможливо. Просимо підтримати нас і стати одним із спонсорів проекту. 

  Створення креативних умов для проведення змістовного дозвілля сприятиме розкриттю творчих потенціалів як дорослих, так і дітей, відновленню місцевих народних традицій, а також вирішенню соціальних проблем і конфліктів, налагодженню родинних стосунків.

ok 27.11.2053jpg

ok 27.11.301jpg

Джерело: rio-berdychiv.info

 

Последнее изменение Вторник, 27/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework