Велотуризм та фестиваль чорниці. Чим вражатимуть туристів у Словечанській ОТГ?

  Словечанська громада працює над створенням туристичної інфраструктури та організацією якісного розважального контенту для мандрівників.

 

  Нещодавно у громаді відбулись навчання для освітян, бібліотекарів, завідувач клубів та активної молоді з питань реалізації ідей розвитку туристичного, культурного та молодіжного потенціалу.

  "Громада знаходиться в унікальному природному середовищі на півночі Полісся. Крім того, на нашій території знаходиться Словечансько-Овруцький кряж та Поліський природний заповідник і сьогодні ми прагнемо поєднати природні надбання та нашу історію для презентації туристам", - наголошує Оксана Воят, начальник гуманітарного відділу Словечанської сільської ради.12011925 2

  Навчання проводив Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою "U-LEAD з Європою" та Мінрегіоном України. Фахівець разом з молоддю та працівниками шкіл та клубів працював над пошуком креативних ідей розвитку туристичного потенціалу та молодіжних ініціатив.

 "Розвиток туризму дозволить збільшити бюджет та активізувати місцеве населення. Саме тому важливо залучати молодь до розвитку територій", - наголошує Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру.

  За три години роботи команда напрацювала три ідеї та підготувала матеріали для проектів. Молодь підготувала ідею проведення фестивалю чорниці у Словечно, освітяни напрацювали проект для створення мультиспортивного майданчика в селі Тхорин. Також, було прописано ключові заходи зі створення туристичного маршруту громадою.

  «Чорниця – це наша особливість, адже у всіх селах громади влітку люди більшість часу проводять у лісі на зборі чорниці. Ми хочемо популяризувати наші села та залучати туристів, зокрема і через такий особливий фестиваль», - вважає Анна, учениця місцевої школи.12011925 3

12011925 4Житомирський ЦРМС

Новини Житомира

   

Последнее изменение Четверг, 13/06/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework