×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Сімнадцятирічна дівчина з Житомирщини стала чемпіонкою України з воркауту. ВІДЕО

  Лада Швець не уявляє свого життя без спорту та вірить, що невдовзі стане чемпіонкою світу. Їй усього 17 років і вона одна з небагатьох дівчат, хто займається воркаутом.

 

  Про це повідомляє Novograd.city.

 

З чого все починалося

  Спорт Лада вподобала ще змалку. Пробувала себе в багатьох його видах: важка атлетика, фітнес, пол-денс, гирьовий спорт. Іноді мала по 4 тренування на день. Дівчина вважає, що спорт виховує силу духу, характер, дисципліну. Вона зовсім не розділяє спорт на жіночий та чоловічий. Кожен має займатися тим, що подобається.

  "З дитинства я захоплююсь гімнастикою. У нашому місті не так легко займатись тим, чим хочеш, ми мусимо шукати альтернативу – і я знайшла. Тренування приносять мені велике задоволення", – розповідає Лада.

  У 7 класі дівчина почала цікавитися воркаутом. Хлопці на фізкультурі часто займалися на перекладинах, а Лада спостерігала, за тим, що вони роблять. Згодом вона й сама стала тренуватись. Її захоплювало нове заняття, було цікаво пробувати щось нове. Спершу це були любительські заняття, але Лада швидко вчилась. Десь у 8-9 класі у дівчини було перше офіційне тренування – зовсім випадково подруга запропонувала їй спробувати і Лада погодилась.

  "Це було у спортивній школі. Один хлопець показував нам трюки й навчав техніки, однак я все це вже знала, тому його здивуванню не було меж", – згадує дівчина.

Перемоги та плани на майбутнє

  "Перша моя перемога – це чемпіонат Житомирської області 2016 р. Того ж року я поїхала на чемпіонат України, але перемогу здобула лише наступного", – каже спортсменка.

  2017-й став плідним на перемоги – Лада стала переможницею відразу двох всеукраїнських змагань. Варто зауважити, що всі змагання дівчина оплачує з власної кишені. При своєму щільному графіку вона певний час ходила на роботу – працювала офіціантом в кафе "Кофеїн".

  Хоч Лада нізащо не покине тренування, наразі змагання з воркауту їй нецікаві. Дівчат усе менше цікавить цей вид спорту, тому й суперниць в Україні не більшає, проте світові змагання ніхто не скасовував. Перша спроба вже була у вересні цього року – Лада пробувала свої сили на чемпіонаті світу в Москві, де увійшла в п’ятірку найкращих.

  У воркауті спортсмени самі подають заявку на чемпіонат і самі ж на нього добираються. Тому сміливо можна сказати, що Лада шлях до перемоги проклала сама. У воркаутерів є своя спільнота в соціальних мережах, де всі одне одного знають, спілкуються і влаштовують самі собі змагання на місцевих рівнях.

  Нині дівчина закінчує навчання в економіко-гуманітарному коледжі, далі навчатися на вчителя фізкультури вона поки не буде. На майбутнє у неї грандіозні плани: можливо, поїде закордон чи стане тренером, а може, взагалі флористом.

  "Люблю пробувати себе в різних сферах. Я сама навчилась малювати, хочу отримати сертифікат з мистецтва татуювання або ж піду вчитися на флориста. Ще не вирішила точно, можливо, навіть поєднаю всі свої захоплення. Єдине знаю точно – тренування не покину", – розповідає вона.

  Нещодавно Лада взяла участь у програмі "Круче всех" на телеканалі Інтер, де розповіла про свої перемоги та досягнення. Не обійшлося і без майстер-класу. 

Тренування та здоровий спосіб життя

  У дівчини кожен день розписаний по хвилинах, вона все робить за графіком: їсть, навчається, тренується, працює. Вона полюбляє готувати та випікати різні страви. Головна умова, – щоб їжа була корисною.

  Воркаут не зовсім дівчачий вид спорту. Взимку та влітку в нашому місті доводиться тренуватися на вулиці. Та для сильних духом й упевнених у собі дівчат не буває перепон. Безсумнівно, Ладу можна назвати сильною дівчиною.

Родина та друзі

  Спершу в школі та в коледжі і вчителів, і однолітків дуже цікавило чим займається Лада, адже воркаут не є популярним видом спорту серед дівчат. Але згодом всі звикли та почали підтримувати дівчину. Її досягненнями цікавляться, дехто бере з неї приклад, що не може не подобатись. Лада притримується здорового способу життя та дуже хоче, щоб кожен це робив. Вона вважає, що молоді потрібен спорт, і чим різноманітнішим він буде, тим більше зацікавить її.

  Родина дуже підтримує Ладу. Особливо мама пишається донькою, адже вона втілює її нездійсненні мрії. Колись, мешкаючи в Городниці, мама дівчини займалася легкою атлетикою, проте не змогла досягти значних результатів. Тому зараз пильно стежить за кожними доньчиними змаганнями. Старша сестра хоч і не розуміється на спорті, однак Ладою дуже пишається.

  "Це, звичайно, погано, що не всі наші захоплення можна реалізувати в такому маленькому містечку як Новоград. Однак це не привід полишати спроби, й моя історія тому доказ. Головне – вперто йти до своєї мети та не здаватися. Ми самі будуємо своє життя, своє тіло, свої плани. Тому йдіть вперед та працюйте над собою!", – закликає спортсменка.

ok 05.11.20369jpg

Джерело: novograd.city

 

 

 

Последнее изменение Понедельник, 05/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework