×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.
JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Звягельчанин виборов дві медалі на чемпіонаті світу з шашок

Знову перемогу отримав видатний та мужній спортсмен, гордість Новограда-Волинського — Олександр Гонгальський.

n 3009156009Цього разу він здобув бронзу серед людей з інвалідністю та срібло серед людей з ураженням ОРА на чемпіонаті світу з шашок. А напередодні отримав Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді в розбудові України. Наш земляк, хворий на ДЦП, теж був у числі 60 лауреатів, що отримали грошовий еквівалент Премії, диплом і нагрудний знак з рук Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова. Усі нагороди даються Олександрові дуже непросто. Поборотися довелося і за медалі на чемпіонаті.

26 серпня Олександр Гонгальський вирушив до сонячної Болгарії на чемпіонат світу із шашок-100 серед людей з інвалідністю, де взяло участь 28 чоловіків та 17 жінок із різних країн світу. Супроводжувала його, як завжди, дружина Тетяна.

Море, сонце, басейни допомагали гравцям відпочивати під час чемпіонату. Змагання були дуже нервові та важкі, адже приїхали сильні гравці, які хотіли вирвати перемогу. Серед людей з інвалідністю були глухонімі, слабозорі, тотальні сліпі та люди з ураженням ОРА. Олександр їхав на цей чемпіонат з твердим наміром та сильним бажанням стати чемпіоном світу, адже він старанно готувався до цього. Попередні чемпіонати додали Олександру чимало знань та досвіду. Приїхавши до Болгарії, він зрозумів, що посісти призове місце, не кажучи про чемпіонство, буде ой як непросто, адже туди приїхали такі чемпіони, як Д. Мариненко (Україна) та М. Крилов (Росія) та ін. Головною підтримкою для Олександра була його дружина, яка записувала партії, допомагала пересувати шашки, багато молилася та допомагала аналізувати партії після турів.

Два перших тури виявилися для Олександра неважкими, він упевнено виграв представників Молдавії та Ізраїлю. Після цього він почав грати з майстрами. Вічний суперник, Д. Мариненко вперто хотів виграти в Олександра, але йому це не вдалось, партія закінчилася внічию. Через тур Гонгальському О. трапилося грати з Криловим М., якому Сашко на чемпіонаті Європи у 2014 році програв. Цей тур був видатним моментом усього чемпіонату, Олександру вдалося переграти Крилова М. та отримати в нього перемогу. Ця партія була дуже складною, у дебюті була класична позиція, у мітельшпілі - важка центральна, зі вторгненням по Гестему, а в ендшпілі — знову класична. Після цього програшу Крилов М. відстав від декількох інших гравці. Усе складалося добре, усе йшло до перемоги Олександра, хоча Д. Мариненко не відставав від Сашка.

Шостий тур виявися для нього трагічним. Олександр грав із майстром спорту з України Фідиком І. Усе було гаразд, Сашко рухався до перемоги, його шашка майже потрапила в дамки, але єдина фатальна помилка привела Олександра до програшу. Передостанній, сьомий тур теж виявився нелегким, у якому партія закінчилася внічию. Олександр розумів, що останній тур може подарувати йому призове місце, і хоча йому трапився неслабкий гравець, Сашко зібрав усі свої сили і виграв останню партію. У результаті відставання всього на одне очко від Мариненка Д. та на 0,01 кофієцієнта від Гросу О. (Молдова), дякуючи Богові, Гонгальський Олександр став бронзовим призером світу серед людей з інвалідністю та срібним призером світу серед людей з ураженням ОРА.

Настасія Юрчук

Інформаційно-аналітичне видання „Поліські новини“

Последнее изменение Среда, 30/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework