×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Малині газова котельня мало не злетіла в повітря

Надзвичайна ситуація знову виникла у місті — опівночі цієї середи мало не злетіла в повітря нова газова котельня

n 1103168203по вулиці Гагаріна.

Без тепла залишилися жителі багатоквартирних будинків, а також вихованці дитсадка «Ялинка». Цю нову котельню на Гагаріна, а також блочно-модульну по вулиці Приходька ввели в експлуатацію на початку березня, - про це повідомляють Малинські новини.

Коростенський підрядник отримав за роботу 2,5 мільйона гривень. Брав зобов’язання здати об’єкти до початку нинішнього опалювального сезону. Проте «водив за носа» міську раду до весни. А коли, нарешті, провів пуско-налагоджувальні роботи та передав мерії документацію, з’ясувалось, що де-факто обладнання не працює як належить. У котельнях, обох, загазованість.

На Приходька навіть відключений газовий сигналізатор, і двері майже цілу добу відчинені, бо чого доброго котли вибухнуть. На Гагаріна — газове обладнання несправне.

Не працює «шкафне» (діставатися до нього необхідно через кватирку (!)), автоматика і не тільки. Замість нових (за проектом) пальників — «беушні». Нібито із Гранітного, де раніше закрили котельні. Умови — жахливі. Підрядник навіть не облаштував робочі місця для операторів. Невже це не було передбачено дороговартісними проектами?..

n 1103168203 1

Поки що неполадки, але далеко не всі, усувають коростенці. Надалі, зрозуміло, доробляти все доведеться малинським комунальникам за власний кошт, хоч вони і відмовляються брати вибухонебезпечні котельні на баланс.

Проте це питання часу — газівники, незважаючи на хиби, необхідну документацію підряднику підписали. І мерія теж наполягає, щоб котельні експлуатували. Адже альтернативи немає.

Котельню-монстр, яка опалювала раніше мікрорайон паперовиків, закрили через величезні газові борги минулих років… Чому у Малині так повелось, що майже усі об’єкти зводять за схемою «один пишеш, п’ять запам’ятовуєш…»?

За документацією — на папері в котельні все нове, у тому числі «кахель» на підлозі і фундамент, який ніхто не зводив, бо будівля ж на Гагаріна стара…

Безконтрольність  вражає. І куди дивиться прокуратура та СБУ? Ці контролюючі структури борються із корупцією, а на ділі корупційні схеми ніхто не рушить. Бюджетні кошти рікою течуть у кишені чиновників — через приватних виконавців послуг.

У Малині про це не говорить хіба що ледачий. І добре знають імена казнокрадів. Але служби розслідування не проводять… Може чекають доки грім гряне…

Последнее изменение Пятница, 11/03/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework