На Житомирщині піротехніки знищили 12 вибухонебезпечних предметів минулих війн

18 квітня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили вибухонебезпечні предмети, виявлені в одному районі області.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Так, 17 квітня до Служби порятунку «101» два виклики надійшли з сіл Пилиповичі та Велика Рача Радомишльського району. Там під час проведення земельних робіт селянами було виявлені вибухонебезпечні предмети. Фахівці ДСНС ідентифікували їх як 8 артилерійських снарядів калібром 76 та 122 мм, а також 2 ручні гранати РГД-42 часів минулих війн.

Ще один дзвінок про виявлення невідомих предметів надійшов із села Нова Буда того ж району. Копаючи котлован для фундаменту, ковшем екскаватора викинуло на поверхню землі декілька підозрілих предметів. Будівельники оглянули знахідки та припустили, що це військові боєприпаси. Про це вони сповістили Службу порятунку «101». Фахівці ДСНС ідентифікували їх як 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм теж часів минулих війн.

В усіх трьох випадках території виявлення боєприпасів охороняли працівники національної поліції для безпеки населення. Вибухонебезпечні предмети група піротехнічних робіт Управління ДСНС області знищили у спеціально відведеному для цього місці.

Рятувальники Житомирщини нагадують населенню: якщо ви помітили підозрілий предмет повідомте про це за номером «101». Опишіть фахівцям ДСНС місце, де виявлено небезпечну знахідку та спробуйте її чимось обгородити. Ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знахідку. Подібні предмети забороняється брати до рук та здійснювати з ними різноманітні маніпуляції. Лише професійні піротехніки знають як знешкодити вибухонебезпечний предмет. Саме тому пересічному громадянину не слід випробовувати свою вдачу!

Последнее изменение Вторник, 19/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework