Житомирські брати-близнюки: Військова справа і спорт для них нерозлучні

Нещодавно в Чорноморську на Одещині проходив Чемпіонат Європи з універсального бою, в якому прийняли участь понад 300 спортсменів. 

У вазі до 80 кг звання Чемпіона Європи здобув представник ВДВ ЗС України лейтенант Олександр Рибак. У ваговій категорії до 60 кг чемпіоном Європи став курсант Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Руслан Раков.
Універсальний бій — це вид спорту комплексного типу, що вміщує у себе такі напрямки, як подолання смуги перешкод, метання ножів, стрільба із пневматичної зброї та рукопашний бій. Універсальний бій — це комплексне випробування людської сили.
У чемпіонаті Європи, крім нашої збірної, взяли участь збірні команди Туреччини, Польщі, Румунії, Болгарії, Нідерландів, Литви, Латвії, Естонії, Чехії, Словаччини, Молдови, Білорусії, Азербайджану.
Сьогодні лейтенант Олександр Рибак проходить службу в Навчальному Центрі ВДВ на посаді начальника групи спеціальної фізичної підготовки, а ще півроку тому закінчив Військову академію у м.Одеса.
В ВДВ служить і його брат-близнюк Ігор. Він — начальник фізичної підготовки Житомирської десантно-штурмової бригади.
Хлопці розпочали заняття спортом ще в дитинстві, захопившись спочатку дзюдо, а потім панкратіоном, бойовим самбо, хортінгом тощо. Військова справа і спорт для них нерозлучні.
У віці 15 років Олександр Рибак він став кандидатом в майстри спорту з дзюдо у 2010 році, через два роки — з панкратіону. У 2012 році Олександр став Чемпіоном Світу з панкратіону, а також отримав срібло на Чемпіонаті Світу з бойового самбо. Через рік — срібло на Чемпіонаті України з хортінгу.
Поточний рік теж став визначним, адже Олександр отримав звання майстра спорту з військового двоборства, став Чемпіоном Збройних Сил України з рукопашного бою. І нарешті — отримав звання Чемпіону Європи з універсального бою.
Олександр скромно говорить про свої звання і досягнення та вкраї наполягає на тому, що рішучою у цих перемогах стала для нього підтримка його брата Ігоря, батьків Рибака Віктора Андрійовича та Людмили Петрівни, а також тренерів — Яровенка Дмитра Петровича і Омельчука Олександра Леонідовича.
Вітаємо лейтенанта-десантника Олександра Рибака та курсанта Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Руслана Ракова з перемогою!


За інформацією прес-служби Міністерства оборони України

Последнее изменение Пятница, 09/09/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework