Останньою виставою відбіркового етапу «ART-UKRAINE»‒2017 стала вистава «Украдене щастя». ФОТО

30 травня у Житомирі відбувся показ вистави Житомирського українського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги «Украдене щастя», за мотивами твору І.Франка (драма у стилі етно-модерн). Її режисер — заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна.

Цього року житомирський театр вперше бере участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «ART-UKRAINE»–2017. Вистава, яку споглядали цього вечора глядачі, стала завершальною у відбірковому турі конкурсу, а Житомир став його останнім учасником.

У відбірковому турі фестивалю змагалися 22 театри із 21 області України. Унікальність «ART-UKRAINE» полягає в тому, що переможців відбіркового туру визначають глядачі, відповідаючи на запитання спеціально розробленої анкети. Житомир не став винятком: перед початком вистави усім відвідувачам роздавали анкети, які потрібно було здати наприкінці заходу. Учасники анкетування повинні були висловити свою думку з приводу режисури, акторської гри, музичного оформлення, декорацій тощо, оцінивши їх за 10-бальною шкалою. Також перед опитуваними стояли різні питання, серед яких: прийдете ви повторно на цю виставу? Чи порадите її своїм знайомим? та інші.

Глядачі уважно спостерігали за усіма подіями, які розгорталися на сцені, разом з героями проживали їхні історії, а наприкінці заходу віддячили акторам гучними оваціями та квітами.
«Дуже емоційна вистава. Актори показали складну життєву історію, дуже правдиво грали, повністю вжилися в ролі своїх героїв. Мені дуже сподобалася така інтерпретація відомого твору Івана Франка ″Украдене щастя″. Впевнено можу сказати, що прийду на цю виставу знову. Більше того, пораджу своїм друзям та близьким обов’язково її подивитися. Сьогодні відчувала на собі велику відповідальність, адже від оцінок глядачів залежить, хто ж продовжить далі змагатися у фестивалі», — говорить глядачка Валентина.

Нагадаємо, що до другого туру увійдуть три театральних колективи, визнаних кращими за версією глядачів. Фінальне змагання пройде у Києві наприкінці червня на Малій сцені Національного академічного драматичного театру імені І.Франка. Головного переможця обиратиме професійне журі, до складу якого увійдуть заслужені актори та діячі мистецтв України.

Переможець фестивалю отримає велику грошову винагороду.

Катерина Дейнека

Всі Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 31/05/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework