На Житомирщині нелегальны мисливці на дуб обстріляли лісівників. ВІДЕО

  Браконьєри обстріляли лісову охорону на Житомирщині.

  Під час нічного рейду група лісників натрапила на  крадіїв дуба, але ті не тікали, а витягли рушниці і пострілами змусили беззбройних охоронців віддати телефони, йдеться в сюжеті ТСН.

  Охоронці лісу прийшли на звук техніки, однак дістали постріли під ноги та в повітря. Виявилося, що два десятки чоловіків у балаклавах на чотирьох тракторах намагалися вивезти крадену деревину. Злочинці під загрозою розправи змусили лісників і їх водія віддати їм телефони та фактично взяли цих людей у заручники. Нападники виїхали в бік Рівненської області. «Сказали: ми переїдемо кордон, тоді віддамо телефони», - розповів майстер лісу Городницького лісгоспу Слава Лук’янчук.

  Загалом браконьєри вирізали 14 добротних дубів. У поліції відкрили кримінальні провадження за крадіжку  деревини та погрози вбивства, однак затриманих у цій справі поки що немає. Проблема не одинична – чорні лісоруби масово варварським методом знищують ліс. «Звичайно, всліпу ніхто не приходить. Знаходять такі ділянки лісу, де є дуб і є їм можливість під’їзду», - пояснив головний лісничий Городницького лісового  господарства Леонтій Валенкевич. Фахівці припускають, що крадіжки деревини почастішали, бо припинився  нелегальний видобуток бурштину – бригади копачів шукають нової можливості нелегально збагатитися за рахунок державної власності.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework