Володимир Наконечний: «Жодна експозиція, жодні артефакти не зможуть відтворити реальні події, які відбулись на Сході нашої держави»

  Сьогодні, 6 грудня, у військовому Житомирському військовому інституті ім. С. П. Корольова відбулися заходи, приурочені Дню Збройних сил України. Керівництво області, району та міста привітали військовослужбовців, курсантів та викладачів цього навчального закладу.

  Військові отримали відзнаки від керівництва області та міста, а також пройшлися урочистим маршем підрозділів.

  Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, котрий теж був присутній на заході, наголосив у своєму вітальному слові до курсантів, викладачів військового інституту та усіх присутніх військовослужбовців: «Ви вкладаєте максимум сил, аби українська армія йшла в ногу з часом, а ваші технічні розробки приносили користь у формуванні обороноздатності нашої країни, підвищенні бойових можливостей ЗСУ. Від вас виходять військові фахівці, професіонали своєї справи». Очільник області подякував військовим за особистий внесок у розвиток технічних бойових розробок та акцентував, що сьогодні Житомирщина — край героїв, військовослужбовців 95-ої десантно-штурмової, 26-ої артилерійської, 30 механізованої бригад, а також 199-го навчального центру.

Zaxody do dnya ZSU u vijskovomu instytuti 6

  Одразу ж після привітань, вручення відзнак військовим та урочистого маршу підрозділів, з нагоди свята у військовому інституті відкрили експозицію, присвячену участі військових Житомирщини в АТО.

  «Сьогодні відкрито оновлений музей бойової слави нашого військового інституту. Окремо варто виділити зал мілітарної слави Житомирщини. В оновленому музеї ми акцентували увагу на експозиції, присвяченій антитерористичній операції на Сході України. У цій експозиції ви маєте можливість бачити не лише артефакти із зони бойових дій, не лише реальний хід подій у зоні АТО від самого початку і по сьогоднішній день, а й фотографії та особисті речі наших героїв, які служили в нашому військовому інституті, але героїчно загинули на Сході нашої держави. Також тут представлені речі й інших героїв Житомирщини, які боронили нашу землю у складі 95-ої, 26-ої, 30-ої бригад, але свого часу навчались в цьому військовому інституті. Таким чином ми вшановуємо цією експозицією з одного боку — тих героїв, які служили в інституті, а з іншого боку — всіх тих, хто воював та загинув на Сході України саме із Житомирщини.

Zaxody do dnya ZSU u vijskovomu instytuti 13

  Але зауважу, що жодна експозиція, жодні артефакти не зможуть відтворити реальні події, які відбулися та відбуваються у зоні АТО. Ми десь наближаємо, розповідаємо про них, але те, що відбувалось там, звичайно, було набагато страшніше. Це смерть людей, це війна. Ніякою експозицією їх передати не можна, але ми старались це зробити і хоча б наближено про них розповісти», — зауважує заступник начальника Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова з морально-психолохічного забезпечення, полковник Володимир Наконечний.

  «Сьогоднішнє відкриття музею — це найменше, що ми можемо зробити для людей, які вже відійшли у вічність та яких ми пам’ятаємо як героїв. Ідея створення музею — зробити експозицію, що постійно діятиме хоча б на території міста Житомира. Адже у нас так сталось, що четвертий рік триває неоголошена війна, а в місті досі немає постійної виставки. Поставлене завдання ми виконали. Цей музей — це кропітка праця багатьох людей. Найбільше нам допомагали члени сімей загиблих. Не менш важливу роль відіграли волонтери», — розповідає завідувач музею Юрій Ткачук.

Zaxody do dnya ZSU u vijskovomu instytuti 19

  Варто зазначити, що в експозиції представлені фрагменти зброї, гільзи від снарядів та трофейні пізнавальні знаки сепаратистів із терористичних організацій «ДНР». Також в залі, присвяченому АТО, є окремі стенди, де можна побачити особисті речі військовослужбовців.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework