По приїзді делегацію юних зустрів помічник чергового частини, який виступив екскурсоводом та зумів яскраво й динамічно розповісти історію закладу і показати його розташування . Нам показали місця підготовки десантників для здійснення стрибка, навчальні майданчики з трьома смугами перешкод, які, за словами екскурсовода, хоч і виглядають незатійливо, але насправді є дуже виснажливим випробуванням, яке не зможе пройти звичайний пересічний без достатньої фізичної підготовки.

  Школярів чекав і візит до музею, в якому цікаво й доступно розповіли про експонати із зони проведення антитерористичної операції, різновиди військово-транспортних гелікоптерів та літаків, технічні характеристики десантних парашутів, а також про повітряно-десантні війська Німеччини, США та Великобританії. Відвідувачі повністю поринули в розповіді помічника чергового частини, і кожен, напевно, захотів присвятити своє життя цій професії, яка уособлює силу, мужність і відвагу.

  Школярам і гімназистам показали казарму, де проживають учні, і клуб військової частини.

  Після знайомства з комплексом усі відправилися на презентацію книги Ярослава Марищенка «Україна у війні», яку він за вланим підписом подарував для музею школи.

  Це дійство супроводжувалося концертом, де лунала цікава українська інтерпретація пісні «Група крові» гурту «Кіно», яка називалася «Не як у кіно» і тепло сприйнялася залом. Хвилююче пролунала пісня, присвячена пам’яті загиблих.

  Перед військовиками виступила черняхівська школярка, юна співачка Анастасія Іванюха. Її виступ вподобала публіка і віддячила артистці щедрою порцією аплодисментів.

  Тож поїздка була пізнавальною й живою. Кожен зробив висновок, що війна – це не те, чим варто гордитися, і наше покоління має зробити все, аби уникнути її.

Джерело: chernyakhiv.org.ua

Новини Житомира