Авторів проектів Бюджету участі та представників ОТГ навчатимуть краудфандингу

21 грудня 2017 року з 14.00 до 17.00 у приміщенні Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування за адресою м. Житомир, вул. Михайлівська 8/1 відбудеться семінар у рамках «Майстерні Спільнокошту» на тему «Як працює краудфандинг в Україні на прикладі платформи Спільнокошт?».

 

До участі у семінарі запрошуються: автори ідей які мають ініціативи з розвитку громад; автори проектів Бюджету участі у Житомирі 2016-2017 років; активні мешканці об’єднаних територіальних громад Житомирщини.

Ключові теми семінару:

1.  Як працює Спільнокошт?

2.  Які критерії відбору проектів?

3.  Що потрібно для старту проекту на Спільнокошт?

4.  Як подати заявку та провести успішну компанію по збору грошей для проекту?

5.  Інші можливості для фінансування та реалізації окремих проектів?

Тренер семінару: Аліна Машенко, представник платформи «Спільнокошт».

«Спільнокошт – це український вимір краудфандингу. І сьогодні ми потужно розвиваємось, в тому числі завдяки проектам житомирян. Вже маємо позитивний досвід музею космонавтики, який провів успішну кампанію по збору коштів», - розповілаАліна Машенко, представник платформи «Спільнокошт».

Реєстрація на семінар за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1YMncnmXftzTFyW-Q2gimxV4ZRu3THl1wUsv2JM5O-BQ/edit

Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою», акцентує увагу об’єднаних територіальних громад на можливостях, які відкриває механізм краудфандингу для реалізації проектів у громадах. Адже фокусом Спільнокошту обрано соціальні проекти та ініціативи, які активізують розвиток спільнот через соціальні інновації.

«Ключове завдання лідерів ОТГ сьогодні – це розвиток, але коштів на все не вистачає. Тому краудфандинг це реальна можливість для громад отримати необхідний ресурс та реалізувати свої проекти. Крім того громади, які пройдуть цей шлях стануть конкурентніші та зможуть боротись за грантові програми на рівні країни», - переконаний, директор Житомирського Центру Василь Невмержицький розвитку місцевого самоврядування.

ДОВІДКА

·     Краудфандинг – це механізм колективного фінансування, коли проекти підтримують громадяни, яким важливе втілення цих проектів.

·      «Спільнокошт» — українська краудфандингова платформа та програма фінансування соціальних, творчих та інноваційних проектів.

·     Протягом чотирьох років існування Спільнокошту було успішно реалізовано понад 200 проектів на суму понад 12 млн гривень. І ці цифри щоденно зростають.

·     Успішні проекти на Спільнокошті: «Громадське радіо», Prometheus Vox Check, Urban Space Radio, The Ukrainians, онлайн-журнал про культуру «KORYDOR», київський міський журнал «Хмарочос», Освітня (не)конференція EdCamp, фільм «Жива Ватра», «Мустафа» — фільм про Мустафу Джемілєва та інші.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework