У Житомирі активісти вимагають пояснень від прокурора області «про його чудесне повернення та збільшення обсягів нелегального видобутку бурштину!»

  10.01.2018 року, прокурору Житомирської області Любомиру Війтовичу передано звернення голови ГО «Поліський щит» з вимогою не ховатися від громадськості.

  Про це повідомляє прес-служба ГО «Поліський щит».

  «У зверненні керівнику обласної прокуратури пропонується: 

  •   1. Особисто відзвітувати перед громадськістю Житомирської області про усунення недолків у роботі органів прокуратури Житомирської області (вжиті заходи та досягнуті результати) – надати пояснення по кожній претензії Генерального прокурора Юрія Луценко та інформації НАБУ у бурштиновій справі «Розенблата-Полякова» відносно прокурорів;

  2. Пояснити громадськості Житомирської області дивний збіг обставин: призначення на посаду Любомира Війтовича та збільшення обсягів нелегального видобутку бурштину у Житомирській області з кінця грудня 2017 року;

  На думку голови ГО «Поліський щит» Сергія Ткачука: «Прокурор області Любомир Війтович має припинити ганебно переховуватися від громадськості, і пояснити своє чудесне повернення на цю важливу посаду. Як за декілька місяців були виправленні численні недоліки, озвучені Юрієм Лценко в червні 2017 року? – Скоро буде місяць, як Любомир Війтович повернувся на посаду, а громадськості не надано жодної інформації. Ми готові в телеефірі поспілкуватися з прокурором області про нелегальний видобуток бурштину; варварське випилювання лісу; видобуток титанових руд та фальсифікацію документів на наступну чергу родовищ; гральні автомати; корупцію у прокуратурі – гіперактивний бізнес і землекористування прокурорських дружин»

  У зверненні, ГО «Поліський щит» було акцентовано увагу на наступні факти:

 23 червня 2017 року у Житомирі під час міжрегіональної наради, Генеральний прокурор України Юрій Віталійович Луценко висловив декілька суттєвих претензій до діяльності органів прокуратури у Житомирській області, - в тому числі особисто до прокурора Житомирської області Любомира Михайловича Війтовича.

  21 липня 2017 року було повідомлено про звільнення першого заступника прокурора Житомирської області Олександра Васильовича Білошицького.

  В серпні 2017 року, було знято з посади прокурора Житомирської області Любомира Війтовича.

  Активізація правоохоронних органів у бурштиновій справі «Розенблата-Полякова» та кадрові зміни у прокуратурі Житомирської області призвели до суттєвого зменшення нелегального видобутку бурштину восени 2017 року.

  13 грудня 2017 року Любомира Війтовича знову було підвищено – призначено на посаду прокурора Житомирської області

  Журналісти і громадськість фіксують збільшення обсягів нелегального видобутку бурштину у Житомирській області з кінця грудня 2017 року.

  Окрім призначення невідкладної прес-конференції для надання пояснень громадськості, ГО «Поліський щит» також було запропоновано поспілкуватися з експертами в телеефірі.

  ГО «Поліський щит» попереджає Любомира Війтовича: У разі бездіяльності в інформуванні громадськості – приховуванні фактів, що становлять явний суспільний інтерес, ми змушені будемо звертатися до Генерального прокурора України Юрія Віталійовича Луценко. А також організовувати публічні акції для привернення уваги влади і громадськості до не публічного повернення Прокурора Житомирської області Любомира Війтовича на посаду», - йдеться у повідомленні.

Новини Житомира

Последнее изменение Среда, 10/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework