В області зафіксований перший у цьому році випадок захворювання на ботулізм

  Це сталося у Новоград-Волинському районі, де на початку січня отруїлася місцева мешканка 1978 року народження. Встановлено, що причиною захворювання була в’ялена, прикопчена риба, придбана в супермаркеті. 

  Про це повідомляє прес-служба управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації.

  За словами завідувачки дорослого інфекційного віддлення Новоград-Волинського міськрайТМО Ганни Левандовської, жінка звернулася до лікарні 6 січня зі скаргами на часткову втрату та помутніння зору, першіння у горлі та здуття живота. «Спочатку хвору оглянули лікарі: офтальмолог та невропатолог та одразу встановили попередній діагноз – ботулізм. Аналізи підтвердили діагноз. У той же день чоловік пацієнтки у Києві придбав сироватку від ботулізму. Жінці час від часу ставало зле, втім, на щастя, вже увечері 6 січня ми ввели їй першу дозу сироватки, а потім ще дві дози 7 та 8 січня відповідно.

  Пацієнтка пройшла у лікарні повний дезінтоксичний курс терапії. І вже починаючи з 9 січня, почалася позитивна динаміка лікування. 20 січня жінка була виписана з лікарні додому. У 2017 році випадків захворювання на ботулізм у Новоград-Волинському районі не було, а у 2016 – 2 випадки, у 2015 році – 3 випадки (усі троє – наші хлопці-заробітчани з Росії). Закликаю усіх жителів області не вживати у їжу копчену та в’ялену рибу», - зазначила Ганна Левандовська.

Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 22/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework