Потужне виробництво, масштабні плани: Ігор Гундич на підприємстві, де виготовляють комплектуючі для виробництва відомих в усьому світі солодощів

  У четвер, 25 січня, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич з робочим візитом відвідав Черняхівський район. Зокрема, він оглянув підприємство «Даніко», яке вже упродовж 16 років займається металообробкою, виконує деталі різної складності на обладнанні, завезеному з-за кордону.

  Нині на підприємстві працює 170 осіб. До кінця поточного року керівництво «Даніко» планує  розширити штат до 250-300 працівників.

  «Основним нашим замовником є датська компанія “Астед”, котра нещодавно вже відсвяткувала своє сторіччя. Вона створює лінії для виготовлення шоколаду та лінії для кондитерських виробів. Упродовж 16 років ми робимо для цієї компанії комплектуючі вироби. Частка комплектуючих цієї компанії з Черняхова – близько 20%. Такі лінії, зокрема, виготовляють M&M's, Kinder, Snickers, Bounty, Mars та багато інших солодощів і кондитерських виробів, які нам вже дуже добре відомі. До речі, в Україні такі корпорації як Nestle, Roshen, “Житомирські ласощі” користуються саме тими технологіями, тими лініями, з якими співпрацюємо і ми», -розповідає директор підприємства Віктор Іваницький.

  На Житомирщині, та й в Україні загалом «Даніко» — це унікальне підприємство, оскільки все, що воно отримує від своєї діяльності, вкладається у виробництво. Лише за 2017 рік інвестиції в обладнання, будівництво і нові технології склали близько 20 мільйонів гривень.

  Керівництво підприємства «Даніко» має досить масштабні плани на 2018 рік, якими Віктор Іваницький поділився з житомирськими журналістами: «Цього року ми плануємо запустити в експлуатацію їдальню, реконструкцію якої ми зробили. Зазначу, що це соціальний проект. Їдальня буде працювати як для працівників нашого підприємства, так і для всіх охочих її двері будуть відкриті. У ній будуть діяти комплексні обіди.

  Окрім того, хочемо здійснити запуск лазерної установки (швейцарського виробництва), яку ми придбали наприкінці минулого року. Сподіваємося, що десь за тиждень, максимум за місяць, ця лазерна, установка буде запущена. Зауважу, що це буде одна із найпотужніших лазерних установок в Україні. Її потужність — 6 кВТ.   

  Також у нас в планах є будівництво двох цехів, які ми хочемо використовувати для збірки готової продукцї. Загальна площа цих приміщень -3200 м2. До того ж, ми нині розробляємо новий проект - запуск сонячної електростанції потужністю близько 1,5 МВт. Ось такі в нас амбітні плани».

  У свою чергу Ігор Гундич акцентував: «Під час поїздок у райони я обов’язково відвідую підприємства і з іноземними, і з українськими інвестиціями, щоб розуміти, як розвивається бізнес, які проблеми він має. Сьогодні з директором “Даніко” ми обговорили проблемне питання, яке заважає виробництву розвиватися, і маємо спільно з місцевою владою це вирішити. Дуже приємно бачити на підприємствах такі новітні технологічні процеси. Якщо влада буде допомагати такому бізнесу, то люди не будуть їхати за кордон і шукати там кращої долі. Адже середня заробітна плата на підприємстві з іноземними інвестиціями “Даніко”, становить 13 400 гривень. Як голова ОДА я підтримую і буду підтримувати такі підприємства, щоб вони створювали нові робочі місця і платили податки».

  Хоча директор «Даніко» Віктор Іваницький й розповів, що керівництво підприємства планує розширювати виробництво, будувати нові потужності і збільшувати штат, але разом з тим він поділився з головою ОДА і тим, що   підприємство зіштовхнулося з проблемою щодо оформлення дозволів. «Сьогодні маємо проблему з оформленням документів на розширення виробництва, адже генеральний план селища дуже давно не оновлювався, і ніхто не може отримати дозвіл на будівництво. З підтримкою голови облдержадміністрації ми будемо шукати вихід з цієї ситуації. Можливо, буде створено локальний план промислової зони. Ігор Гундич теж обіцяє свою підтримку, і ми дуже сподіваємося на сприяння у цій справі»,  -зазначив Віктор Іваницький.

  Нагадаємо, що під час робочого візиту до Черняхівського району Ігор Гундич представив нового голову Черняхівської райдержадміністрації - Миколу Жилінського, а також оглянув Черняхівську гімназію і особисто перевіривити, як здійснюється реконструкція покрівлі з утепленням фасадів цього навчального закладу.

Danico v Chernyahovi 2

Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2 Danico v Chernyahovi 2

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework