Сергій Сухомлин: «Реформа децентралізації — одна з найуспішніших, які є в нашій країні»

   На цьому Житомирський міський голова Сергій Сухомлин наголосив у четвер, 22 лютого, під час звіту за пророблену роботу за 2017 рік. Захід відбувся в приміщенні Дому української культури. Послухати мера прийшли, переважно, пенсіонери, а також активісти, які часто відвідують і сесії міської ради, і засідання міськвиконкому.

 

    Були й ті, хто прийшов з плакатом, в якому зазначено, що люди проти АЗС біля багатоповерхівок. Також на заході були присутні секретар міської ради Наталія Чиж та два заступники мера — Матвій Хренов і Сергій Кондратюк.

   «Я дякую усім, хто прийшов сьогодні вислухати мій звіт за минулий рік. Непростий, зізнаюся, був рік.  Дійсно було багато викликів. Усі ви знаєте, що децентралізація, яка відбувається в Україні, дає багато переваг та можливостей місцевому самоврядуванню. У нас з'являються додаткові повноваження. Але водночас це й ще більша відповідальність, ще більші фінансові ресурси на нас, органи місцевого самоврядування,  покладаються. Якщо, наприклад, брати фінансування по освіті, по технічному персоналу, по комунальним видаткам, то це більше 120 мільйонів гривень з нашого бюджету. Звісно ж, нам нелегко.  Але разом з тим, я вважаю, що децентралізація — одна з найуспішніших реформ, які є в нашій країні, адже надає, як я вже зазначав, багато можливостей. Сьогодні під час звіту я розповім, яким був минулий рік, розповім трохи про плани на цей рік. А на завершення заходу я відповідатиму на запитання вас, усіх тут присутніх. Цьому приділю стільки часу, скільки буде потрібно. Навіть годину-дві, у разі потреби. Відповідатиму на всі запитання», — зауважив Сергій Сухомлин перед початком свого звіту.

Освіта

    Зокрема, звітуючи за минулий рік, міський голова розповідав про низку нововведень та інноваційних освітніх проектів, які було впроваджено у Житомирі впродовж 2017 року.  Очільник міста також зауважив, що в Житомирі реалізовуються масштабні будівельні проекти. Серед них: будівництво  нового корпусу гімназії №3, реконструкція ДНЗ 58, а також будівництво спортзалу ЗОШ №10.

    Сергій Сухомлин в ідзначив,  що минулого року  на базі шкіл №6,7,28, гімназії №23 та міського колегіуму було відкрито 5 медіатек та придбано 37 смарт – дошок (на загальну суму –  1,3 млн грн).

   У місті створюються  умови для виховання та навчання дітей, які не можуть відвідувати навчальний заклад або потребують забезпечення особливих умов навчання. Наразі у місті  функціонують 104 інклюзивні класи у 9 школах та 20 інклюзивних груп у садочках.

    Протягом року кабінети фізики ліцеїв № 24,25, при ЖДТУ та ЗОШ №5 було оснащено необхідним приладдям на загальну суму 2,3 млн грн. Нове обладнання дозволить проводити лабораторні роботи  та експерименти з механіки, оптики, молекулярної фізики і термодинаміки. Також у класах запроваджені факультативні заняття для дітей, які мають бажання займатися поглибленим вивченням фізики.

    Окрім того, міський голова повідомив, що у 2017 році у художній школі Житомира відбулося відкриття другого в Україні класу комп’ютерної графіки та дизайну. Все це стосувалося галузі освіти.

Медицина

     А що стосується галузі охорони здоров'я, то за словами міського голови, у порівнянні з  2015 роком фінансування закладів охорони здоров’я (на забезпечення медичним обладнанням) зросло втричі. У 2017 році ця сума склала 30 828 301, 06 тис грн. За ці кошти було придбано 3 рентгенівські апарати, 9 кольпоскопів, відеоколоноскоп, відеогастроскоп дитячий, датчики до апарату ультразвукової діагностики, 2 відеолапароскопічні системи, електрохірургічні апарати аргоноплазмової коагуляці та інше медичне обладнання у заклади охорони здоров’я міста.

   «Упродовж 2017 року було продовжено реалізацію проекту «Невідкладна медична допомога». В рамках цього проекту були закуплені лікарські засоби та інші витратні матеріали з метою забезпечення надання невідкладної медичної допомоги (фінансування з міського бюджету (9,4 млн. грн)», — проінформував під час заходу Сергій Сухомлин.

   Також він наголосив на тому, що у місті було відкрито дві амбулаторії сімейної медицини. Окрім того, закуплено 80 комплектів комп’ютерної техніки та програмного забезпечення для приймальних відділень стаціонарів, реєстратур поліклінік та амбулаторій з метою  створення єдиного медичного інформаційного простору.

    «Зараз у місті вже запрацював попередній запис пацієнтів до лікарів та інформаційна система «Поліклініка без черг», — додає міський голова .

   З міського бюджету було виділено 1 млн 460 тис грн на капітальний ремонт лор-відділення дитячої міської лікарні. У цьому ж медичному закладі було створено педіатричне відділення короткочасного перебування, на яке виділено 1 млн  486 тис», — резюмував Сергій Сухомлин.

    Також міський голова зауважив, що вже декілька років має місце проблема дефіциту бюджету в медичній галузі саме по заробітній платі медичних працівників. У 2017 році зарплату медичним працівникам Житомира було виплачено у повному обсязі, завдяки дофінансуванню з бюджету міста. 

    Окрім того, що Сергій Сухомлин розповідав про галузі освіти та медицини, він говорив під час звіту ще й про ремонт доріг та тротуарів у місті, розвиток енергетики та побудову сонячної електростанції, різні проекти та програми, які спрямовані на розвиток міста. Повний звіт Сергія Сухомлина за 2017 рік ви можете побачити у відетрансляції, розміщеній на сайті Житомирської міської ради.

Інформація про галузь освіти та медицини

зі звіту Сергія Сухомлина - з сайту Житомирської міської ради  

Читайте також: Міський голова: «Ми вимагаємо постійно щось від міської влади, але ж давайте і самі будемо щось робити!»

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework