Пошкоджена пам'ять: у Житомирі обпалили відому скульптуру пам'ятного комплексу. ФОТО

   Скільки вже розмов було про відомий та нашумілий в Житомирі пам'ятник Героям Небесної сотні, що знаходиться біля приміщення житомирської ОДА.

 

   Як виявилося те, що ця споруда виконана не з кортенової сталі, а з металу, подібного до нього, це був ще не кінець подій, пов'язаних з цим об'єктом. Нещодавно стало відомо ще одну новину — виявляється, пам'ятник нині обпалений. Детальніше про подію ви, шановні читачі, дізнаєтеся з цього матеріалу та сюжету телеканалу "СК-1":   

http://news.dks.com.ua/index.php/news/zhitomir/22904-pam-yatnik-geroyam-nebesnoji-sotni-ne-z-kortenovoji-stali   

   У департаменті  містобудування Житомирської ОДА знають про пошкоджену скульптуру. Роман Щебетов, очільник відомства, каже, що побачив пошкодження ще два тижні тому.

   «17 квітня я виявив, що є пошкодження на пам'ятнику після всіх заходів, що відбувалися на меморіалі. Після цього я повідомив про інцидент керівництво міста та області. На сьогоднішній день, оскільки ми дбаємо про цей меморіальний комплекс, було прийняте рішення і ведеться робота щодо його відновлення».

   Зауважимо, що серед пошкоджень на пам'ятнику Гароям Небесної Сотні виявлено те, що частина акрилової напівпрозорої скульптури попечена, а нога фігури після пошкодження кришиться.

  Додамо також, що час свого існування, починаючи з моменту відкриття, комплекс не належить жодній організацій, на балансі якоїсь із організацій його немає. Натомість, довкола пам’ятника просто прибирають сміття робітники комунального підприємства, що й обслуговує будівлі облдержадміністрації. Хто та як саме реставруватиме скульптуру, посадовці вже погодили. За їх словами, за роботу візьметься саме та фірма, яка й виготовляла акрилову фігуру. Вона й замінить частину зіпсованих пластин. А ось за які гроші — ще не знають.

  «Далеко пам'ятник везти ніхто не буде. Але остаточне рішення з приводу реставрації буде прийматися лише по приїзду тіє організації, яка його виготовляла. Попередньо ми з головним автором цього проекту вже поспілкувалися. З його боку вже здійснене замовлення відповідного матеріалу. Питання лише в тому, хто відшкодовуватиме вартість робіт...», — зауважує Роман Щебетов.

   Архітектор Петро Герез, автор проекту «Герої не вмирають», запевняє, що про плани чиновників чує вперше. «Якщо мене запросять люди, котрі будуть це замінювати, брати участь, (хто там: адміністрація чи якісь служби поки не знаю), то я буду брати участь. Наразі ніякою інформацією я не володію» — розповів автор проекту «Герої не вмирають»  Петро Герез.

   Поки що обласні чиновники з’ясовують, хто пошкодив скульптуру. Припускають, що фігуру могли підпалити навмисно. До правоохоронців ще не звертались.

   Пам’ятник Героям Небесної Сотні все ж планують передати на баланс  комунальному підприємству з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради. Це питання винесуть на сесію, яка відбудеться 31 травня. А допоки чиновники просять житомирян уважніше ставитись до символу пошани вбитих людей на Майдані у 2014-му році.

Geroji 1

Geroji 2

Geroji 3

 

Читайте також: Як «оживає» Михайлівська. ФОТОРЕПОРТАЖ

Geroji 4

Читайте також: Що об'єднує Львів, Харків та Одесу із Житомиром? ФОТО

Geroji 5

Читайте також: Житомирянин сравнил памятник Героям Небесной Сотни с Матрицей. ФОТО

Geroji 6

Читайте також: Новенький пам'ятник Героям Небесної Сотні покрився іржею не простоявши й місяць

Geroji 7

Читайте також: Купання у фонтані, морозиво та квас: житомиряни рятуються від травневої спеки. ФОТО

Geroji 8

За матеріалами телеканалу СК1

Фото: Катерина Дейнека

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework