Активісти: На Житомирщині заповідні землі віддали видобувачам бурштину

  Стало відомо, що за рішенням  Верховного суду землю в Поліському заповіднику між селами Сирниця і Селезівка в Овруцькому районі віддали ТОВ «Райт Солюшн». Господарювати у даних угіддях відтепер будуть китайці – видобуватимуть бурштин, - про це зазначають активісти «СтопКору» з Житомирщини.

 

  Зауважимо, скандальним рішенням скасовано рішення Житомирського адміністративного та Вінницького апеляційного суду, які визнали цей Дозвіл Держгеонадр протиправним, передає stopcor.org

  «Землю віддали протизаконно, без узгодження з обласною радою, районною та взагалі з громадою довколишніх сіл.

  Поліський природний заповідник знаходиться в Житомирській області біля кордону з Білоруссю. Цей комплекс розташувався поруч з селом Селезівка; він був створений для захисту унікальних хвойних лісів, властивих для цієї місцевості.

  Поліський природний заповідник – це велика територія, усіяна хвойними деревами, ставками, населена різними тваринами і птахами. Заснований він був у 1968 році. Тут можна зустріти невеликих звірів – білок або зайців, а також великих, таких як вовк або лось. Ставки в Поліському заповіднику штучні.

  У заповіднику можна збирати ягоди та гриби, шукати цікаві рослини або маленьких тварин. Також на території займаються бортництвом – це особливий вид бджільництва. Тут також є невеликий музей природи.

  До Поліського заповідника відправляються автобуси зі спеціальних турів. Також можна доїхати з Києва – по дорозі від села Сирниця до села Селезівка. Шлях займає близько 4 годин», – розповіли активісти «СтопКору» з Житомирщини.

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework