Наші бійці "від щирого серця" з нового місця знищили два ворожих бліндажа

  Завдяки рішучим діям та кропіткій праці наших бійців протягом кількох місяців ще кілька гектарів української землі вдалося повернути під наш контроль. 

  Протягом двох місяців командир взводу одного з наших підрозділів проводив розвідувальні дії "під носом" у противника. Потім ще кілька місяців, починаючи з січня і в дощ, і в сніг, і в мороз він зі своїми хлопцями облаштовували ходи сполучення, бліндажі, вогневі точки, створивши надійний укріп район на віддаленні 600 метрів від старих позицій в бік ворога, - пише novograd.city.

  Лопата, сокира та чоловіча здорова впертість і наполегливість, ось інструменти, які наші бійці використовували впродовж чотирьох місяців, і ніякої спецтехніки, адже до ворога 300 метрів.

  Головне під час роботи – бути непоміченим, тому з самого початку зробили своєрідний заслін з масксітки кольору "брудний сніг" та гілля, а вже потім почали роботу. Впродовж всього часу "землевпорядкування" був виставлений черговий вогневий засіб, який в разі викриття наших "копачів" повинен був відпрацювати по ворогу, що знаходився весь час як на долоні.

  Проте, час минав, робота продовжувалася, а хлопці так і лишилися непоміченими. Неодноразово ворог крадькома підповзав до посадки, яка знаходиться за метрів 30 від нової позиції та вів хаотичний вогонь по основним позиціям, не здогадуючись про те, що йому вбік можуть насипати свинцю "укропи". Та наші бійці не піддавалися спокусі пустити чергу у ворожого стрільця, тим самим виявивши себе, адже знали тактичну перевагу нової позиції.

  Тижня зо три тому нові позиції були повністю готові. "Так зухвало оркі вже себе не ведуть", – з посмішкою каже Артем. А сталося це тоді, як після чергового обстрілу українських позицій, наші бійці "від щирого серця" з нового місця знищили два ворожих бліндажа. Навіть неозброєним оком було видно як з-під землі стирчать балки перекриття та висить якесь лахміття. Розлючений своїми втратами ворог задіяв всі наявні в себе вогневі засоби: озброєння БМП-1, крупнокаліберні кулемети, гранатомети різних типів та снайпера. Проте, наші хлопці не розгубилися: взводний запросив підтримку сусідів справа, і при цьому припинив вести вогонь по супостату. А коли той переніс вогонь по нашому правому флангу, командир ВОПу дав команду сусідам зліва накрити "страждальців" з АГСа та СПГ, результативно скоректувавши вогонь за допомогою планшета. Не витримавши такого натиску, російські найманці обстріляли наші позиції із забороненого озброєння калібром 122 мм, полум’я від якого було вищим на кілька метрів від посадки, а це до 40 метрів заввишки. "Спалах був дуже схожий на термобаричний", – згадує нещодавні події командир взводу з чотирирічним досвідом ведення бойових дій Артем. В результаті вибуху осколково-фугасного снаряду двоє наших бійців отримали поранення. На даний момент вони знаходяться в медичному закладі, їх життю нічого не загрожує.

  "Ворог почав відбудовувати свої знищені укріплення, часто спостерігаємо за їх роботою, але підступно відстрілювати "горевояк" не збираємося, - з хитрою посмішкою каже Артем, - натомість, придумаємо щось цікавіше".

Іван Бурдюг,  прес-офіцер 30 ОМБр

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework