Цікаві факти участі в операціях з підтримання миру і безпеки «блакитних шоломів» з Новограда-Волинського

  Декілька днів тому, 15 липня, в Україні святкували День українських миротворців. Це свято встановила своєю постановою Верховна Рада України від 21 травня 2013 року.

 

  Про це розповідає .04141.com.ua

  Саме в цього дня в 1992 році з миротворчої місії в Боснії почалася участь військовослужбовців з України в операціях з підтримання миру і безпеки, під егідою ООН, ОБСЄ, НАТО та ЄС. Невдовзі до них приєдналися і правоохоронці, які виконували свої, специфічні функції по наведені законності та порядку на території держав, що потерпали від різного роду військових конфліктів.

  Протягом цих років понад 44 тис. українських військовослужбовців взяли участь в міжнародних миротворчих операціях у різних регіонах планети - Косово, Боснії і Герцеговині, Анголі, Македонії, Гватемалі, Таджикистані, Афганістані, Хорватії, Кувейті, Сьєрра-Леоне, Придністров'я, Іраку, Лівані, Ефіопії, Еритреї, Грузії, Судані, Кот-д'Івуарі, Демократичній Республіці Конго і т.п. Сотні наших земляків, які проходили службу у військових частинах розташованих у Новограді-Волинському гідно представляли на міжнародному рівні нашу державу. І це їх свято, їх почесна життєва місія встановлювати мир та допомагати людям, які потерпають від війни.

  Попри продовження бойових дій на Сході нашої держави, Україна і надалі дотримується міжнародних зобов'язань щодо участі в миротворчих операціях ООН.

 Зокрема військовослужбовці 12-го окремого полку оперативного забезпеченняпід егідою ООН виконують миротворчі завдання по всьому світу, в тому числі в Лівані, Сьєрра-Леоне та Іраку. Сім інженерів полку були залучені до складу миротворчої місії в Ліберії. Український підрозділ в складі міжнародного контингенту в Косово налічував 28 саперів, мінно-розшукову собаку Лайс та 13 одиниць техніки під командуванням капітана Андрія Братащука. В Косово військовослужбовці нашої військової частини дилокуваоися на військовій базі КФОР «Марешаль де Латре». За бездоганне виконання службових обов'язків та активну участь в миротворчій діяльності українські інженери були нагороджені медалями НАТО, церемонія відбулась на військовій базі «Film city» за участі командуючого силами КФОР генерал-майора італійської армії Сальваторе Фаріна.

  Слід відмітити і військовослужбовців 30-тої окремої Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади. 2-й механізований батальйон якої було розгорнуто у Косово , як частину ПОЛУКРБАТУ.

  Серед особового складу з'єднання близько 300 військовослужбовців приймали участь у виконанні завдань в складі миротворчих контингентів у Сьєра-Леоне, Лівані, Іраку, Косово.

  Шановні звягельчани-миротворці! Прийміть щирі привітання з Днем українських миротворців. Не кожному випала нагода з гордістю надягнути блакитний шолом та приєднатись до почесної місії по встановленню миру та порядку на Землі.

04141.com.ua

 

 

Последнее изменение Вторник, 17/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework