Швайківська перспективна ОТГ йде на об’єднання у форматі 1+3

  Перспективна Швайківська ОТГ об’єднає Мирославську, Райківську, Слободищенську та Швайківську сільські ради Бердичівського району.16 липня відбулись громадські слухання у Скраглівській сільській раді, на яких громада села не підтримала проект рішення про створення ОТГ.

  «Швайківка надала запрошення створити громаду чотирьом сусіднім сільським радам, всі крім Скраглівки цю ініціативу підтримали. Таким чином перспективна громада матиме 4,2 тисячі населення», - розповів Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.Більшість учасників слухань висловили бажання створювати власну громаду із центром у Скраглівці. Сьогодні представники робочої групи наддадуть всі необхідні документи для отримання висновку ОДА про відповідність законам та Конституції України схвалених проектів рішень про створення громади.

  «Ми врешті дійшли до цього рішення і готові створити громаду. Сьогодні важливо отримати повноваження та фінансовий ресурс і самостійно визначати що і як робити у громаді», - поділився Тарас Яригін, Швайківській сільській голова.

  Наступний крок у процесі створення ОТГ – надання висновку ОДА та прийняття остаточного рішення про створення громади сесіями сільських рад. Нагадаємо, що у Бердичівському районі діє Семенівська ОТГ, ще дві, Гришковецька та Райгородоцька, чекають на призначення виборів ЦВК. Консультаційний супровід процесу створення громад здійснювали експерти Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 18/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework