На Житомирщині вже діє заборона ловити раків

  Серед різноманітних водних біоресурсів, що мешкають у водоймах Житомирської області достойне місце займають річкові раки, яких по праву називають «санітарами» водойм. Справа в тому, що раки люблять перебувати тільки в чистій і насиченій киснем воді. Оскільки вони харчуються гниллю та відходами (зокрема, тушками померлих рибок і жаб), то цим підтримують чистоту у водоймах. 

  В перші дні після линьки раки беззахисні та малорухливі, тому ховаються у норах. В цей час рак стає легкою здобиччю не тільки для хижаків, які живуть у воді. Люди, користуючись моментом, виходять на полювання раків здебільшого саме в період линьки. Враховуючи вищесказане, зрозуміло чому в період линьки раки потребують бережливого ставлення до них. З метою збереження популяції річкових раків, держава законодавчо їх захищає. Згідно п. 4.5 «Правил любительського і спортивного рибальства» забороняється будь-який лов раків у всіх водоймах і річках двічі на рік. А саме: у квітні–червні (під час першої линьки та виношування ікри і личинок) та під час другої линьки, яка відбувається у липні–вересні, - повідомляє Державне агенство рибного господарства.

  У зв’язку з цим Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області повідомляє, що згідно наказу № 9-у від 01 березня 2018 року про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2018 році, з 15 липня по 05 вересня забороняється лов раків. 

  Житомирський рибоохоронний патруль попереджає, що особи, які знехтують даною забороною будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Вона передбачає штраф у розмірі до 680 грн. та сплату збитків за кожного незаконно виловленого рака – 25 грн. 50 коп.

  Управління звертається до громадян з проханням не залишатись осторонь під час виявлення порушення, а оперативно повідомляти про це за номерами телефону «гарячої лінії» патруля: (067)414 60 74 або (0412) 24-57-81.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Пятница, 20/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework