×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Де поділася слава Кодні?

  Станом на 20 липня у Житомирській області, під неймовірним і протизаконним та антидемократичним тиском, від етапу обговорень можливого об'єднання до прийняття рішень щодо створення ОТГ перейшли ще лише 8 громад у Бердичівському, Чуднівському, Ружинському та Житомирському районах.

  З лютого 2018 року "експерти" "чорної справи" знищення українського села з Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного "Програмою U-LEAD з Європою" та Мінрегіоном України, активізували роботу з "надання методичної та консультаційної підтримки" процесу об'єднання. І, на жаль, жодна з чотирьох сотень зареєстрованих в Україні партій, тисяч громадських організацій, не стали на захист селян. Тому, за фінансової підтримки з-за кордону, де бажають остаточно знищити могутній аграрний потенціал нашої держави, щоб не породити собі конкурента, за абсолютної інертності місцевої еліти, яка заради збереження своїх робочих місць, як бачимо, готова брати участь у будь-яких злочинах влади проти своїх земляків, через відверту продажність сільських голів і продовжується процес ліквідації сільрад та створення "резервацій"- цієї "ракової пухлини" українського села,- повідомляє silske.org.

  Таким чином створюється і Березівська ОТГ Житомирського району (громадою подано документи для отримання висновку ОДА), а також Сінгурівська ОТГ Житомирського району (громадою подано документи для отримання висновку ОДА).Навіть в офіційному повідомленні місцевої влади проливаються "крокодилові сльози" і визнається, що поліське село не сприймає черговий експеримент над собою:

  "Перебіг громадських обговорень та прийняття рішень місцевих рад цих громад не був легкий. Кожна з них виборювала право на життя, деякі громади робили це з чергової спроби, а в деяких районах на початку року навіть і не сподівались на створення ОТГ...".
Далі у пафосній заяві говориться й про "героїв" ганебної справи знищення українського села, які вже за рік будуть виправдовуватися і розповідати, хто на них "чавив" і як вони не могли "відбитися":

  "Особливістю утворення громад стало об'єднання зусиль та злагоджена взаємодія Олександра Ревеги, Народного депутата, Софії Томашевської, голови Бердичівської районної ради, Людмили Біляк, голови Ружинської райдержадміністрації, Петра Яригіна, голови Чуднівської райдержадміністрації, сільських голів, активних фермерів та підприємців, просто небайдужих жителів громад", - підсумував Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування. В інформації про створення чергових "резервацій" повідомляється, що документи на отримання висновку ОДА про відповідність Конституції та законам України проектів рішень про добровільне об'єднання громад надала Сінгурівська перспективна ОТГ, яка об'єднає три сільські ради - Сінгурівську, Коднянську та Озерянківську Житомирського району.

  Як бачимо, й тут у "реформаторів" мало чого виходить. Що тільки не робила влада, постійно ігноруючи принцип добровільності у цій справі, щоб створити потужну "південну" "резервацію", проте місцевий люд не хоче цього "щастя". З грубими порушеннями існуючого законодавства, про що газета "Сільське життя" постійно інформує своїх читачів та громадськість району, тут мають намір "зліпити" хоча б щось, щоб підвищити цифру створення ОТГ, як колись, засуджені цією ж владою, більшовики, підвищували "відсоток колективізації", заганяючи селян у колгоспи. Тому то й фініш у них буде також сумним.

  Основний злочин під час створення Сінгурівської ОТГ в останньому варіанті залишається той самий - секретар Сінгурівської сільради Олена Смірнова не має права ініціювати створення ОТГ, бо не є сільським головою. І за цей злочин їй доведеться вже невдовзі понести кримінальну відповідальність. Добре знаючи про цю ситуацію, все ж беруть активну участь у цьому злочині й Коднянський сільський голова Наталія Бовсунівська та Озерянківський сільський голова Леонід Мовчан. Редакція їм також нагадує не лише про майбутню кримінальну відповідальність за даний злочин, а й звертає увагу на те, що за груповий злочин відповідальність значно посилюється. То ж, сушіть сухарі, панове, вони вам скоро знадобляться.

  А ви, земляки, чого мовчки спостерігаєте, як вас та ваше майбутнє ведуть "на убой" обрані вами ж місцеві “князьки”? Якщо так, то редакція, наприклад, вже ніколи не називатиме Кодню "славною", бо нинішні коднянці поки що повністю дискредитують славу, добуту кров'ю пращурів. Гидко на все це дивитися.

Богдан Стріха, silske.org

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Вторник, 31/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework