×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Боєць 92-ї ОМБр Ігор Дерман з Бердичева навіть після важкого поранення не полишає армію

  Боєць 92-ї ОМБр Ігор Дерман з Бердичева зв’язав своє життя із армією відразу після школи. Він вступив до Інституту танкових військ у Харкові, а після розподілу став заступником командира роти з озброєння та в березні 2015 року опинився на війні.

  У січні 2017 року під час виконання бойового завдання Ігор потрапив під обстріл і міна розірвалась біля хлопця, - повідомляє nakipelo.ua.

  «Мені зачепило ногу. В подальшому її довелось ампутувати, тому що від неї не так багато залишилось», — розказує Дерман.

  Військовому врятували життя побратими: командир взводу та командир відділення, а також медики з волонтерського батальйону «Госпітальєри». Вони забрали постраждалого з поля бою, надали першу допомогу. Потім госпітальєри евакуювали Ігоря до міста Курахове. Звідти його направили в Покровськ, далі в лікарні Мечникова в Дніпрі йому провели ампутацію. А згодом хлопець поїхав до Києва та на реабілітацію в Ірпінь. Кінцевою точкою став Харків, де він отримав протез.За словами Ігоря, найважчим для нього виявилося саме физично звикнути до нового стану.

 - На візок я просто категорично відмовився сідати. Я не хотів навіть доторкатися до нього. Було важко навчитись ходити на ходунках, милицях, — ділиться боєць.

 ok 01.08.1856gif

  Що стосується психологічного стану, каже: радий був, що обмежилось ногою. Мовляв, є хлопці, яким пощастило набагато менше.

  «Я старався не брати таких думок в голову. Розумів, що потрібно якось жити далі. По-друге, я був дуже радий, що в мене цілі голова, руки й інші частини тіла», — згадує Ігор.

  Реабілітуватися допоміг спорт. Тільки-но загоїлися шви на хворій нозі, Ігор почав тренуватися. Згодом стало легше. Тепер він бере участь у змаганнях «Ігри героїв» та «Сила нації» для АТОвців, які отримали інвалідність на війні.

 «Ці змагання є показником того, що життя триває далі. Подивіться на цих хлопців, як вони змагаються, займаються спортом, і взагалі, які це сильні мужики. Хай люди на це дивляться, хай дивляться такі ж самі поранені, які занепали духом. Так вони розуміють, що не все втрачено, і не потрібно ставити хрест та підстроюватись під еталони минулого», — пояснює військовий.

  Залишати армію Ігор не збирається. Зараз працює в Харкові в Танковому інституті на посаді курсового офіцера на курсах перепідготовки.

ok 01.08.15236gif

Джерело: nakipelo.ua

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 01/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework