×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Житель села Вереси отримує в місяць 20 тисяч гривень за продаж сонячної енергетики

  Про це розповів власник сонячної електростанції, який вже отримав компенсацію за встановлення обладнання та перші надходження від продажу електроенергії.

  У селі Вереси Житомирського району нещодавно встановили сонячну електростанцію потужністю 30 кВт, і вже за липень отримали 20 тис. грн. від продажу електроенергії. Очікують, що окупити обладнання, матеріали та монтаж зможуть за 4-5 років.

  У Бердичеві ж 7 червня в роботу запустили нову сонячну станцію потужністю до 15 кВт. На обладнання, встановлення та матеріали станції витратили понад 250 тис. грн.,  і вже отримали 50 тис. грн. компенсації з обласного бюджету за програмою підтримки жителів Житомирщини.

  За розрахунками спеціалістів, ця електростанція має окупитися за 5-6 років, проте власник розраховує на трохи більший термін – 8-9 років. За червень та липень від продажу електроенергії вже отримали  9 тис. грн.

  «При встановленні сонячної станції важливо враховувати багато нюансів її розташування. Найкраще, коли вся буде на півдні, проте на нашому даху частково на півдні, частково на сході. Важливо обрати компетентну монтажну організацію, котра проведе необхідні розрахунки і підбере найкраще місце для влаштування станції, щоб отримувати максимальну кількість сонячної енергії», - ділиться досвідом власник сонячної станції в Бердичеві.

Читайте також: На Житомирщині працює більше сотні сонячних електростанцій загальною потужністю 1,68 МВт

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 11/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework