×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Звягельчанин сфотографував 120 видів птахів за два роки. ФОТО

  27 вересня, у Житомирі на фотоконкурсі до Дня туризму перше місце в номінації "Природа" здобув фотограф з Новограда-Волинського Іван Лавренчук. 

   Ми поспілкувалися з Іваном й запитали, як вирішив взяти участь у конкурсі, - повідомляє novograd.city.

ok 01.10.2018.4jpg

 

  — Ще влітку друзі скидали інформацію, що відбудеться конкурс фото до Дня туризму. Спочатку не хотів брати участь, сумнівався, що є щось підходяще, все відтягував. Потім ще дехто нагадував, тож в останній день усе ж відправив розруковані фото в Житомир. Обирав роботи, які найкращі за якістю технічно, мають великий розмір для друку. Коли побачив зображенян на папері, вони і мені сподобались, це зовсім інше, аніж на моніторі.

ok 01.10.2018.7jpg

  — Чому фотографував саме птахів?

  — Акцент зробив на птахів, адже останнім часом фотографую їх дуже часто. Майже усі фото зроблені під час піших або велопоходів Новоград-Волинщиною або на півночі області. Саме на фотополювання на птахів своїми роботами мене надихнув та вразив фотограф-натураліст Віктор Калінський. Він робив неймовірні фотографії місцевих птахів, передивляючись які я не міг повірити, що така краса і різноманіття поряд. Я вирішив сам все дослідити і заглибитись в цю тему, за що його завжди згадую і дуже вдячний.

ok 01.10.2018.5jpg

  Фотограф зізнається, що часто великий та важкий об'єктив викликає певні незручності, під час яких він замислюється про те, що краще ці зайві кілограми не тягнути з собою, а взяти щось необхідніше або смачніше. Проте водночас Іван наголошує, що як тільки зробиш навіть один-два вдалих кадри, вдома отримуєш додаткове естетичне задоволення і розумієш, що воно того варте.

ok 01.10.2018.6jpg

  — Відвідуючи з друзями нові місця навколо, відкриваю для себе ще й нові види птахів, інколи дуже рідкісні, червонокнижні, — розповідає Лавренчук. — Так у Новограді та поряд за 2 роки сфотографував близько 120 різних видів.

ok 01.10.2018.1jpg

  Іван, усміхаючись, каже, що фотографує не професійною камерою, а об'єктив ще радянський з фоторушниці, мабуть, 80-х років, як у мультику "Троє з Простаквашино". Проте під час нагородження організатори та голова журі окремо відзначили його світлини, що надзвичайно приємно. Він відправляв декілька робіт, з яких на виставку обрали 7. Багато з них зроблені на території або околицях пам'яток природи, які охороняються, в заказниках держзначення або історичних об'єктах, що теж було за умовах конкурсу.

  Насамкінець Іван привітав усіх з Днем туризму: "Подорожуйте, відкривайте світ навколо нас. Навіть поряд є місця, які вражають своєю красою та незабутьньою атмосферою".

ok 01.10.2018.3jpg

Фото Івана Лавренчука, novograd.city

 

Последнее изменение Понедельник, 01/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework