Басейн, кінотеатр та Молодіжний центр. Або яким бачить молодіжний простір громади молодь Ушомирської ОТГ. ФОТО

   Старшокл сники Ушомирської ОТГ хочуть щоб у громаді діяв мобільний кінотеатр, Молодіжний центр та було побудовано басейн. Ці ідеї діти напрацювали разом із вчителями на тренінгу «Активізація молоді громади», який проводив Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України.

   Тренінг передбачав пошук ідей розвитку молодіжного руху ОТГ та написання проектів на ці ідеї. За три години роботи чотири команди учнів згенерували більш як 60 різних ідей та написали 4 проекти.

  «Ми обрали ідею створення басейну, адже для розвитку та здоров’я плавання дуже необхідне. Крім того, таких закладів у громаді взагалі немає, а їхати в Коростень та Житомир можуть дозволити собі не всі. Ми розуміємо, що це десятки мільйонів гривень, але цей проект змінить громаду», - вважає Олександр, учень Ушомирської гімназії.

  Діти також опрацювали ідеї проведення туристичних походів і таборування та створення кінотеатру під відкритим небом. Завдяки командній роботі досить швидко молодь навчилась проводити мозковий штурм та розписувати проект.

kd06111818 2

  «Ми вкладаємо значний ресурс у діяльність клубів та бібліотек, саме ці заклади мають стати осередками молодіжного руху. На сьогодні молодь потребує нового підходу та цікавого контенту заходів. Ці ідеї та проекти ми повинні використати у своїй роботі та підготовці заходів у сільських клубах та бібліотеках. Як це робити? Краще дітей цього ніхто не зробить», - переконана Людмила Мала, голова Ушомирської ОТГ.

  Крім ідей та проектів молоді учасники навчань обговорили питання залучення дітей до розвитку громади та власне діяльності закладів культури та спорту. Створення молодіжної ради, Молодіжного центру, громадських організації допоможе активізувати дітей та дозволить їм реалізувати свій потенціал.

  «У нас є гуртки та ДЮСШа, бібліотеки та клуби, але більшість свого вільного часу ми проводимо не там. Мені було б цікаво займатись такою діяльністю, як на цьому навчанні. Крім того, це мені згодиться у майбутньому», - вважає Марія, учениця Ушомирської гімназії.

kd06111818 2

kd06111818 2

kd06111818 2

kd06111818 2

kd06111818 2

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework