×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Чому не працює пральний комбінат в Новограді

  Великий гарний будинок стоїть на перехресті із забитими дошками й вікнами. Осиротілу споруду руйнують вітри, дощі й варвари.

  З порослого чагарями подвір’я ніколи не поспішали до лікарні автомобілі з випраними білими халатами та хрусткою постільною білизною. А могли б...

  Під час 60-го засідання один із членів виконкому Василь Борис порушив життєво важливе питання, що не входило до порядку денного. Головний лікар Новоград-Волинського міськрайТМО серйозно занепокоєний відсутністю у місті прального комбінату: "Пацієнти відділень разом з постільною білизною несуть додому інфекцію", – каже він. Згідно з його словами, на організацію прання білизни лікарні необхідно щонайменше 600 тис. грн.

  Зрозуміло, що таких грошей на прання ні в бюджеті, ні в міськрайТМО зараз немає, але у Новограді-Волинському є справжнісінький пральний комбінат! Ще один представник виконавчої гілки влади Олександр Костеченко просто обурився почутим: "У нас 20 років банно-пральний комбінат стоїть незапущеним. Це просто ганьба!".

 Тема банно-прального комбінату йому дуже добре знайома, адже саме за часів його керівництва (1991-1994 рр.) цей об’єкт почали споруджувати для потреб городян.

  Проблема у тому, що нині споруда уже не банно-пральний комбінат, а приміщення медколеджу. Офіційна сторінка міськради містить цікаву інформацію про те, що у 2011 році керівник навчального закладу Олена Солодовник звернулася до нардепа Володимира Литвина з проханням допомогти розв'язати питання передачі недобудованого прального комбінату для потреб медичного коледжу.

  Можливо, саме у результаті клопотань Володимира Литвина на восьмій сесії Житомирської облради шостого скликання вирішено "прийняти незавершене будівництво банно-прального комбінату за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Левченка, 25, з комунальної власності м. Новограда-Волинського у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області на баланс Новоград-Волинського медичного коледжу Житомирської обласної ради та закріпити його на праві оперативного управління". Це витяг з рішення облради.

  Споруджений коштом міста і ще з 90-х років потрібний місцевим лікарні та підприємствам, пральний комбінат потрапляє в обласне підпорядкування у грудні 2011 року. На превеликий жаль, і сьогодні вікна споруди не засяяли вогнями, студентське життя у ній не завирувало. Не працюють там надсадно і пральні машинки, що особливо прикро Олександрові Костеченку та багатьом жителям Новограда-Волинського.

  В архівах ЗМІ за 2017 рік є пояснення заступника міського голови-начальника фінансового управління Новоград-Волинської міської ради Ірини Ящук, чому міські депутати не шукають гроші на неосвоєне медколеджем приміщення. Вона стверджує, що медичний коледж – установа обласної комунальної власності, тому його утримання здійснюється коштом обласного бюджету. Справді, дивно було б, втративши вкрай потрібний банно-пральний комбінат, шукати гроші на його реконструкцію.

  Чи не настав час сьогоднішнім міським депутатам розібратися у проблемі й починати виправляти помилки попередніх скликань, повертаючи місту втрачене майно, об’єкти й земельні ділянки? Олександр Костеченко переконаний, що це можна зробити. "Прецедент є, – каже він, – якщо міській освіті змогли передати колишнє управління статистики з державної власності, то й з обласним підпорядкування можна впоратися".

Джерело: novograd.city

 

Последнее изменение Пятница, 23/11/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework