Підземелля навпроти автодорожнього коледжу наразі до відкриття не готове

  Практично два роки тому, у жовтні 2016 року, на Великій Бердичівській, навпроти автодорожнього коледжу, під час реконструкції тротуарів в підземелля провалився екскаватор.

   Тоді житомирянам захотілося теж мати свою «цікавинку» в місті на кшталт одеських, і знайдене підземелля після обговорення вирішено було облаштувати як оглядовий майданчик. Вже у березні 2017 року депутати міськради проголосували за те, щоб не проводити археологічні дослідження підземелля, і виділили кошти на проект накриття, - пише zt.20minut.ua.

  Наприкінці березня цього року начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов надав такий коментар житомирським ЗМІ: «Ця інсталяція буде у вигляді старовинних глечиків, бочок і тому подібних речей. Як тільки її закінчать робити, вона буде поміщена всередину підземелля. Наступного тижня це все повинно бути готове».

  Наразі маємо квітень, тож ми поцікавились щодо терміну відкриття інсталяції у директора та засновника народного музею історії ремесел «Ремісничий двір» Федора Євтушенка: «Ми зараз підготували інсталяцію купецького підвалу-погребу. Насправді так і було – там були купецькі будинки. Тому в інсталяції будуть діжки з вином, пивом, посуд приблизно того часу. Ймовірно, буде манекен з киркою та іншим інструментом. Але наразі ще потрібно виконати деякі роботи з облаштування самого провалля. Трошки запотіло скло, треба вирішити цю проблему. Потрібно провести ще світло та облаштувати огорожу. З нашого боку всі експонати готові, затримка тільки за міськими службами. Коли вони зроблять облаштування та освітлення, ми одразу зможемо відкритися», – повідомив Федор Євтушенко.

ЧИТАЙТЕ: Від Київської Русі до польотів у космос, або захоплююча подорож Житомиром. ФОТО

Оборонне підземне містечко в Коростені - унікальна пам'ятка, яка і сьогодні може виконувати свої функції

Який вигляд мала у минулому столітті чаруюча святиня на Житомирщині. ФОТО

Руслан Мороз 
Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 12/04/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework