Гній замість овочів та фруктів – на Житомирщині з території під город виросла незаконна норкова ферма.

  11 квітня активісти "Стоп корупції" провели громадську приймальню в селі Сінгури на Житомирщині щодо проблем незаконної норкової ферми.

  Правозахисників сюди покликали місцеві мешканці, які звернулись в громадську приймальню після того, як побачили розслідування "СтопКору" щодо норкової ферми на Київщині.

  Виявилось, що мешканці Житомирщини зіштовхнулись зі схожою проблемою – незаконно зведена ферма не дає людям дихати, а відходи забруднюють воду й землю.

  Після громадської приймальні та спілкування з сінгурчанами активісти на власні очі переконались у правдивості інформації.

  "Запах від ферми неможливо описати. Це просто жахливо. Ми підійшли до самої ферми й побачили біля паркану відстійник з гноєм просто неба. Під клітками з норками теж купи гною", – розповів правозахисник Костянтин Варшавський.

  Крім того, як стверджують селяни, біля ферми є озеро, на яке раніше всі ходили відпочивати, а зараз в теплу пору року люди бояться туди навідуватись через страшний сморід. Крім того, з ферми просто в воду іноді потрапляють скиди та гній.

  З цими питаннями та скаргами від людей активісти "Стоп корупції" прийшли до т. в. о. начальника відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Житомирської РДА Алли Григор'євої.

  Виявилось, що ферма була незаконно зведена у 2017 році. Все, що мали представники ТОВ "Профуна" – це лише документи на розробку проекту детального плану території, підписаний власне Аллою Григор'євою у 2016 році.

  "Вони (ТОВ "Профуна") отримали землю для ОСГ (особисте селянське господарство – ред.), після чого цільове призначення змінене не було. Крім того, відсутній був і дозвіл на будівництво. Все, що мали – документи на розробку плану, під час якої й почалось будівництво", – розповів Костянтин Варшавський.

  Водночас заступник голови Житомирської РДА Микола Козарчук запевнив активістів у тому, що не бачить проблеми. Він також зазначив, що звернень від громадян до нього не надходило.

  Наразі в селі планують провести громадські слухання, які відбудуться 23 квітня. Ми й надалі стежитимемо за цією ситуацією й інформуватимемо читачів про перебіг подій у справі.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework