До недавнього часу його називали Жоржом: уродженець Житомирщини збив ворожий безпілотник

  До недавнього часу його називали Жоржом, чому так прозвали хлопчина і сам не знає. «Тепер ми його називаємо винищувачем «безпілотників» - сміються побратими.

   Після року строкової служби, яку проходив в нашій 30 окремій механізованій ім князя Костянтина Острозького, підписав контракт зі Збройними Силами та продовжив служити в своїй бригаді. Пішов у піхоту.

  Йому небагато за двадцять, родом хлопчина з Новоград-Волинського району, любить та вміє жартувати. А ще він уміє влучно стріляти по повітряним цілям.

  «Я його три дні ловив, - каже боєць. - Прилетить і одразу мінометами починають «крити». Я тоді саме допомагав позицію обладнувати, чую «дзижчить», а де - не бачу».

  Того дня і справді було важко щось помітити в блакитному небі, тим паче коли тобі сонце в очі «смалить», а піт так і випікає їх з очиць. Тут почали вже й міни прилітати, а «квадрік висить» - коректує.

  «Вогонь відкрив одразу як помітив цятку десь високо над собою, - каже хлопець. - Про помічене не доповідав, не питав дозволу, бо знав, що «пташка» точно ворожа, а тому часу на доповіді витрачати не хотілося».

65046390 2391485107581586 4578281592455168000 n

  Напередодні військовий намагався вцілити з кулемета, але того дня взяв до рук свою «Танюху» (так хлопець називає свій АК). Прицілився – постріл, знову прицілився – знову пустив чергу. То була вже своєрідна дуель – або «циклоп розтопче мінами» нашого стрільця, або останній «виколе око» ворогу та припинить це кількаденне полювання. «Все відбувалося якусь неповну хвилину, - з посмішкою пригадує той випадок боєць. - Відстріляв один магазин, швидко приєднав наступний, зробив ще одну чергу і «пташка» почала падати».

  «Приземлилась» доволі м’яко, бо авіоніка та камера не були пошкоджені, лише пропелер пробитий кулею та акумулятор пригорів від вогню, яким була охоплена земля після ворожого мінометного обстрілу. Полагодити недешевий літальний пристрій зголосилися наші добрі друзі з БФ Повернись живим, а тому вже за якийсь час «безпілотник» буде служити українському народові в складі одного з наших підрозділів.

  За збитий ворожий БПЛА Жорж отримає грошову винагороду. Втім найбільше мріє про те, щоб після нашої перемоги поставити свою «Танюху» в ставницю і брати її лише для стрільб на полігоні.

Іван Бурдюг

Прес-офіцер 30 ОМБр

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework