Суд виніс вирок у справі Понінківської картонно-паперової фабрики

  На Понінківські картонно-паперовій фабриці від коментарів поки утримались. Після майже п'ятигодинного судового засідання суд задовольнив позивні вимоги Держекоінспекції.

 

  Як повідомлялось раніше, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області подала позов до суду на підставі результатів перевірки ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика - Україна». Перше засідання суду відбулось 25 червня, у Волинському окружному адміністративному суді. Тоді суд зобов'язав Держекоінспекцію змінити прохальну частину і переніс розгляд на 23 липня.

 23 липня, після майже п'ятигодинного судового засідання, суд задовольнив позивні вимоги Держекоінспекції, застосувати заходи реагування держнагляду і контролю шляхом призупинення виробництва Понінківської картонно-паперової фабрики в частині скиду зворотних вод з забруднюючими речовинами в річку Хомора. Це означає, що крім того, що закон прямо зобов’язує підприємство дотримуватись гранично допустимих норм скидів, тепер їх зобов’язує і рішення суду. А за його невиконання наступає кримінальна відповідальність. Про це кореспонденту сайту «Є» повідомив представник Держекоінспекції області в суді Олег Сліпчук.

  «Повний текст рішення буде готовий до 25 липня включно, з цього дня відраховується тридцятиденний термін на подання апеляційної скарги. Тобто рішення набере чинності 25 липня. Якщо підприємство не подасть апеляцію, то коли рішення набере законної сили відповідний лист отримає виконавча служба. Державна виконавча служба має приходити на підприємство і забезпечувати виконання рішення суду. Та наскільки я розумію апеляційна скарга в будь-якому випадку буде від фабрики. Тоді вже будемо у 8-му апеляційному суді Львова розбиратись», - пояснює Олег Сліпчук.

  Представники Понінківської картонно-паперової фабрики від коментарів поки утримались, кажуть потрібно дочекатись повного тексту судового рішення.

Фото: novograd.city

Джерело:ye.ua

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Среда, 24/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework