На Житомирщині 135 учасників бойових дій вже скористалися можливістю оздоровитися безкоштовно

  135 учасників бойових дій Житомирщини вже скористалися можливістю самостійно обрати заклад та безкоштовно пройти оздоровлення.

  Про це повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації.

  З початку 2019 року 85 учасників АТО вже оздоровилися, на сьогодні ще 50 перебувають у санаторіях.

  Крім того, 8 учасників АТО вже також уклали договори з оздоровчими закладами і найближчим часом поїдуть на відпочинок та оздоровлення.

  Нагадуємо, учасники бойових дій можуть безкоштовно пройти санаторно-курортне лікування, при цьому самостійно обравши заклад для оздоровлення.

  Обмежень при виборі санаторію немає. Єдине – заклад повинен мати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та присвоєння вищої або першої акредитаційної категорії, а також надавати послуги відповідно до медичних рекомендацій.

   В путівку має бути включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури. Перелік послуг може різнитися залежно від санаторію.

  Термін перебування в санаторії складає 18-21 день.

  Як отримати путівку?

  Для одержання путівки потрібно перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

  Для цього необхідно подати заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення УБД або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань в районах проведення АТО.

  Обрати санаторій відповідно до медичних показників.

  Орган соціального захисту перевірить заклад на відповідність встановленим вимогам та укладає тристоронній договір. Після проходження учасником бойових дій санаторно-курортного лікування, орган соціального захисту перерахує кошти санаторію за оздоровлення.

  Безкоштовно пройти санаторно-курортне лікування учасники АТО/ООС можуть один раз на рік.

  За довідками щодо оздоровлення можна звернутися за тел. (0412) 47-47-61 або до органів соціального захисту за місцем реєстрації/проживання.

  Орієнтовний перелік закладів, де можна оздоровитися, дивіться ТУТ.

Джерело: Житомирська ОДА

Новини Житомира

   

Последнее изменение Среда, 31/07/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework