Спільними зусиллями зробімо чистими населені пункти Житомирщини

  Великогабаритні та ремонтні відходи у складі побутових відходів мають збиратися окремо від інших видів побутових відходів.

  У зв’язку з численними зверненнями громадян, щодо занадто великого накопичення твердих побутових відходів (ТПВ) на території контейнерних майданчиків для збору відходів та/або поряд з ними, Державна екологічна інспекція Поліського округу інформує, що згідно статті 351 Закону України «Про відходи» та «Методичних рекомендацій з організації збирання, перевезення, перероблення та утилізації побутових відходів» затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 07.06.2010 року № 176, власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

kd05091911 2

  Відповідно до статті 1 Закону України «Про відходи», джерелом утворення побутових відходів є об'єкт, на якому утворюються побутові відходи (житловий будинок, підприємство, установа, організація, земельна ділянка).

  Згідно статті 15 Закону України «Про відходи», громадяни України, іноземці та особи без громадянства зобов'язані вносити в установленому порядку плату за послуги щодо поводження з побутовими відходами, також виконувати інші обов'язки, передбачені законами, щодо запобігання забрудненню навколишнього природного середовища відходами. Тому, з метою запобігання, утворення несанкціонованих звалищ відходів в межах та за межами населених пунктів громадяни України, іноземці та особи без громадянства зобов'язані укласти угоду з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів та здійснювати постійну оплату таких послуг.

  Великогабаритні (старі меблі, дивани), будівельні відходи (цегла, оздоблювальні матеріали, віконні рами) тощо, не рекомендовано розміщувати на контейнерних майданчиках, а необхідно самостійно здійснювати їх вивезення на полігон ТПВ в містах, селищах, селах, тому що визначений перевізник ТПВ здійснює збирання відходів лише з контейнерів.

  За порушення правил поводження з відходами передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на суму від 340 до 1360 грн.

Державна екологічна інспекція Поліського округу

Новини Житомира

   

 

Последнее изменение Четверг, 05/09/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework