Совість медика перед душами побратимів має бути чистою

  Ліван, Сьєра-Леоне, дві миротворчі місії в республіці Косово, а ще 5 років російсько-української війни. Значну частину свого життя Олег присвятив допомозі людям. Всю свою військову службу, а це понад 20 років, Петрович присвятив 30 окремій механізованій бригаді.

  «Збройні конфлікти на Балканах та в Африці сильно відрізняються від нашої війни, - каже медик. – Там було більше травмувань та хвороб притаманних тій місцевості та клімату. Часто виїжджав на роботу з саперами, але завдяки їхньому професіоналізму та компетентності командира контингенту вдавалося уникати бойових втрат та поранень» - згадує український миротворець. Проте російсько-українська війна, на жаль, «компенсувала прогалини» в роботі медика-миротворця, адже зупиняти самі різноманітні кровотечі, шити, складати кістки, реанімувати, лікувати, словом надавати медичну допомогу сотням пораненим бійцям доводиться понад 5 років, - розповідає pivnich.org.ua

  «До страждань та болю поранених звикнути не можливо, але можливо притупити в собі жаль та холоднокровно робити все що знаєш, вмієш та чого навчила ця війна. Ти маєш бути психологічно підготовлений до того, з чим доведеться зустрітися в наступну хвилину коли чуєш слова «триста», «двісті»…»

  Зі своєю «вислугою» та часом проведеним на війні Олег Петрович міг би без докорів сумління та «розмов у спину» служити поближче до родини. «Але як я почуватимусь, будучи вдома «пасувати», коли йде війна, а бійцям потрібна допомога. Я розумію, як важко моїй дружини та дітям без мене, але в тих хлопців також є родини, є діти, які чекають на своїх батьків, і в якійсь мірі я відчуваю відповідальність за повернення наших бійців до своїх родин» - каже Олег.

 Своєрідним арбітром для вчинків та моральним кодексом для нашого воїна є «Совість». Неодноразово траплялося так, що допомогти важкопораненому, точніше сказати вже загиблому, міг лише один Господь, проте Петрович зі своєю командою робили все можливе і неможливе, щоб повернути з того світу хлопців, зрештою, щоб совість медика перед душами побратимів була чистою.

   «Я не скажу що я сильно віруючий, але Бог однозначно є, і вірю в те, що Він буде судити нас по нашим вчинкам в цьому житті, а тому хочеться прожити життя так, щоб соромно не було ані перед людьми, ані перед нашим Господом».
Дякуємо за Вашу службу!

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework