До ЗСУ передали шість танків, модернізованих за потребами сучасної війни на Сході

  Розробники кажуть, що врахували побажання бійців.

   На озброєння в Збройні сили України передали останні шість танків Т-72, які було модернізовано. Загалом це третя партія. У січні українське військо отримало вже 25 таких бойових машин. Броня прокачана всім необхідним для боротьби з ворогом. Поліпшував техніку Київський бронетанковий завод, йдеться у новинах "Спецкор" на каналі 2+2.

  Інженери запевнили, що коли бралися за техніку, враховували насамперед побажання та рекомендації самих бійців.

  Це радянський танк, який свого часу випускався в Росії. Бойова машина досі перебуває там на озброєнні. Та це - наша техніка і вона колосально відрізняється від того, що має в своїх збройних силах Росія. Танк модернізований, як запевняють інженери, по-повній.

  На Т-72 встановили новий динамічний захист, і це суто українська розробка. До слова, вона набагато надійніша від тих, яку зараз використовують на своїх бойових машинах росіяни. Зовнішній вигляд змін практично не зазнав, а от начиння всередині нове й повністю "прокачане".

  "Здатність танка вести стрільбу протитанковими керованими ракетами українського виробництва. Раніше використовувались ракети російського виробництва, і не всі танки могли вести стрільбу керованими протитанковими ракетами", - пояснює керівник з організації та відновлення військової техніки ЗСУ Олег Гринчак.

  Доопрацьована також оптика й стабілізаційна система гармати. Танк отримав прилади нічного бачення. І що головне: тут є цифрова радіостанція та супутникова навігаційна система, а це зв'язок з піхотними підрозділами. До слова, під час активних бойових дій на Сході України такого не було.

  "Проведений капітальний ремонт з доробкою, в яку включені всі побажання наших військових, зумовлених питаннями війни на Сході, російської агресії", - каже в.о. директора заводу Володимир Синявський.

  У ходовій також зміни, а ще танк "перевзули". Залізні гусениці поміняли на гумові. Водій-випробувач Володимир такими новаціями задоволений.

  "Вони м’якші для ходу машини. Тепер він швидше їздить, більш маневрений. Надійніший став, кращий, зручніший", - запевняє випробувач.

  Нові Т-72 увійдуть до складу бойових бригад ЗСУ. За необхідності використовуватимуться на Сході в зоні проведення ООС.

  Нагадаємо, контррозвідка СБУ викрила корупційну схему на Житомирському бронетанковому заводі, яке входить до структури "Укроборонпрому". На підприємстві завищували ціни на запчастини вп'ятеро та закуповували деталі в Китаї.

Кореспондент "Спецкор" Маріам Оганнисян, tsn.ua

Новини Житомира

   

Последнее изменение Суббота, 07/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework