Бердичівський прокурор заробив двісті тисяч, а витратив п’ятсот

  Незабаром завершиться термін подачі декларацій за 2019 рік держслужбовцями, депутатами та посадовими особами місцевого самоврядування, тому ми, як і в минулі роки, будемо розповідати на сторінках газети про найбільш цікаві факти з цих декларацій.

   Так, нещодавно привернула увагу декларація одного з бердичівських прокурорів - Паламарчука Ігоря Олеговича. Там була вказана купівля квартири площею 68,9 кв.м в 2018 році за 97 874 гривні ― rio-berdychiv.info.

  Квартири в Бердичеві подешевшали, порівняно з початком двохтисячних років, але все ж не настільки.

  Також було вказано про купівлю у 2018 році автомобіля «Опель Астра» 2014 р.в. за 102 492 гривні та купівлю в 2019 році автомобіля «Рено Каджар» 2015 р.в. за 302 205 гривень дружиною прокурора. Оголошення про продаж автомобілів рідше дають в нашій газеті, але на популярних інтернет-сервісах ціна за «Опель» такого року навіть сьогодні вдвічі більша, а за «Рено» - на сто тисяч більша, ніж вказані у декларації.

  Та все б нічого, буває, звичайно, що везіння в таких покупках приходить частіше всього прокурорам та поліцейським, але, передивившись декларації прокурора за попередні три роки, виявилось, що офіційних доходів в нього разом з дружиною було всього близько 230 тисяч за всі чотири роки, тоді як тільки великих покупок вони здійснили на 500 тисяч.

  Ні, ці чотири роки він не працював в прокуратурі, а був то безробітним, то студентом прокурорської академії, хоча його прихід до Бердичівської прокуратури в 2019 році був не першим. Вдалось знайти ще неелектронну декларацію за 2013 рік, коли вони з дружиною заробили близько вісімдесяти тисяч гривень. Причому всі інші розділи всіх декларацій, як то грошові заощадження в готівці, подарунки, гроші на рахунках, виявились порожніми.

  Я відразу подумав, що це якась помилка, хоча, з іншої сторони, прокурори перевіряють декларації інших службовців, тому повинні досконало знати порядок їх заповнення. Тому і пішов до прокуратури, щоб дізнатись, хто й де помилився.

  Але молодий прокурор «заспокоїв» журналіста, що ніяка це не помилка, всі дані вказані вірно, просто в нього є батьки, які йому допомагають?!...

  Я вже не став допитуватись, хто його батьки і як заробляють на життя, нехай ці питання задають йому на комісії, яка незабаром очікує всіх прокурорів місцевих прокуратур, бо нині перевіряють лише обласних прокурорів.

  Подумалось лише одне: скільки енергії, часу, грошей та нервів було витрачено на створення антикорупційної системи в Україні, одним з центральних стовпів якої стали публічні декларації, і як легко можна обійти цю показну строгість.

  Хоча хтозна, може це один з найчесніших прокурорів, адже сотні інших, за деклараціями, живуть в кімнатах гуртожитків по 10 кв.м, зате їздять на тещиних джипах по мільйону гривень, путівки на моря їм оплачують дядьки, а фешенебельні особняки вони винаймають у бабусь.

Олександр Доманський

Новини Житомира

   

Последнее изменение Пятница, 06/03/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework