ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Куди поїхати на травневі свята: 10 свіжих ідей

Весняне пробудження природи нестримно вабить у незвідані далі, обіцяючи нові яскраві враження від подорожей. 

В цьому році ми будемо відпочивати 4 дні, з 1 по 4 травня, так що можна організувати чудовий відпочинок на травневі свята 2016, особливо якщо подбати про це заздалегідь. Топ-10 ідей для весняного вік-енду підготував для вас IGotoWorld.com.

Готуючи добірку, ми врахували, що 1 травня весь православний християнський світ відзначає велике свято – Великдень. У нашому весняному огляді ви знайдете ідеї для відпочинку і подорожей на будь-який смак. Подбайте про квитки заздалегідь, плануйте тури на травневі свята або скористайтеся нашими пропозиціями туроператорів. Головне – не пропустіть можливість відпочити зі смаком!

Де б ви не вирішили відпочити на травневі свята, головне – візьміть із собою гарний весняний настрій, а щоб його не зіпсували примхи весняної погоди – парасольку або дощовик. Приємних вам вражень, яскравих фотосесій. Не забудьте поділитися знімками з друзями і на наших сторінках у соцмережах!

На день народження Львова

Прекрасний європейський Львів приємно відвідувати у будь-який час року. Але травневі свята – це ще й день народження незрівнянного міста. Вирушайте святкувати, вдихати запах зелені, що розпускається у скверах, змішаний з пахощами львівських кав'ярень!

Традиційно в ці дні, 1–3 травня, у Львові, на площі Ринок, проходить щорічний фестиваль «День батяра». У минулому році він зібрав близько 15 тисяч осіб. Хто такі батяри? Це своєрідні люди: гуляки-веселуни, галантні хулігани. За часів Австро-Угорщини їх девізом було «Любити Львів, любити жінок і любити жартувати». З ними не засумуєш!
Крім того, у Львові у ці пасхальні дні пройде фестиваль писанок. Це арт-проект, у рамках якого на площі Музейній та в інших місцях ви зможете побачити півметрові розписні яйця. Виставка робіт буде відкрита і в Галереї писанок, можна також пройти майстер-клас, відвідати Музей народної архітектури «Шевченківський гай», де здивують ткацькою писанкою.

У Київ – на всеукраїнський фестиваль писанок

А в столиці України 1 травня пройде всеукраїнський фестиваль писанок «Дерево життя». Незвичайна експозиція відкриється за 7 днів до свята Великодня – 23 квітня. У самому центрі Києва, на Софійській та Михайлівській площах, організують грандіозний перфоманс «Авторська писанка»: 374 великодніх яйця заввишки півтора метра розпишуть найкращі майстри України.

У програмі свята – конкурси, презентація всеукраїнської колекції писанок, а також традиційних і сучасних пасок, великодній ярмарок.

На Великдень в Почаївську лавру

Свято-Успенська Почаївська лавра – один з найпопулярніших напрямків для православного паломництва на Великдень. Золоті куполи лаври стародавнього міста Почаєва на Тернопільщині видно здалеку – святиня знаходиться на пагорбі заввишки 75 метрів і вражає своєю спокійною величчю. Історія її починається в 13 столітті, і зараз це цілий храмовий комплекс з монастирем. Тут зберігається Почаївська ікона Божої Матері, знаменита своєю чудодійною силою.

Послухайте мелодійний великодній дзвін дзвонів лаври, відпочиньте душею, очистіть думки. Милуйтеся прекрасними пейзажами і архітектурою.

Помилуватися розливом Десни у Новгороді-Сіверському

В Україні є віддалені, але надзвичайно красиві місця, про які мало хто знає. Одне з них – це місто Новгород-Сіверський Чернігівської області. Раніше він був торговим і культурним центром Київської Русі.

Тільки в травні ви можете побачити тут чудове і ні з чим не порівнянне видовище – розлив річки Десна. На синій гладіні розкидані зелені острівки, вкриті молодою травою. Така картина відкривається від стін стародавнього Спасо-Преображенського монастиря, заснованого в 11 столітті. Ви побачите прекрасний пам'ятник архітектури – Спасо-Преображенський собор, відвідаєте музей, присвячений «Слову о полку Ігоревім». За однією з легенд, саме в цьому монастирі плакала Ярославна, тут їй встановлено пам'ятник. 

Місця в околицях надзвичайно красиві, радимо відвідати Мезинський національний природний парк і вдосталь насолодитися незайманою прекрасною природою. Адміністрація парку організовує автобусні та пішохідні екскурсії. Чи можна поєднати поїздку до Новгорода-Сіверського з відвідуванням Чернігова.

Місто церков Чернігів

Радісне відчуття православного свята Великодня подарує древнє місто Чернігів. Це місто старовинних храмів: тут збереглося шість церков 11–12 століть, і урочистий передзвін їхніх дзвонів запам'ятається надовго. Буде цікаво оглянути Чернігівський дитинець – історико-культурний комплекс стародавньої фортеці. Тут же, в центрі Чернігова, ви побачите пам'ятки архітектури Київської Русі – п'ятиглавий Спасо-Преображенський собор, усипальницю багатьох князів, Борисоглібський собор і величну Катерининську церкву 17–18 століть. 

Обов'язково відвідайте і комплекс Троїцько-Іллінського монастиря, заснованого Антонієм Печерським. Поруч знаходяться Антонієві печери, які вражають не менше, ніж Києво-Печерська лавра. 

У печерах селилися відлюдники, які відрікалися від усього земного і молилися у темряві, не покидаючи своїх убогих нор-келій до кінця життя. Екскурсоводи часто розповідають про привид монаха, який блукає в лабіринті печер.

На гуцульський Великдень – до Коломиї

Ймовірно, вам захочеться побачити на Великдень найбільшу в Україні писанку. Вона знаходиться в містечку Коломия на Івано-Франківщині. Будівля єдиного у світі музею писанки збудована у формі величезного великоднього яйця висотою 13 метрів. Тут зберігається понад 6 тисяч експонатів з усіх куточків України. В музеї проводяться майстер-класи.

У Коломиї вміють берегти народні традиції. Відвідайте Національний музей народного мистецтва Гуцульщини і Покуття. Тут ви побачите прекрасні вироби народного мистецтва, гуцульський одяг, килими, меблі.

Коломия – чудове місце, де можна дешево купити цікаві штучки, вишиванки, зроблені руками місцевих майстрів: тут є унікальний сувенірний ринок. Він починає працювати з 2 ночі до 9 ранку, не проспіть! І, звичайно ж, тур в Коломию не обійдеться без самобутніх страв гуцульської кухні: на Великдень тут готують щедро і зі смаком! Пропонується спеціальний тур на гуцульський Великдень.

Західна Україна: фестиваль вогню, сакури і нарциси

На Західній Україні привітний Ужгород зустріне туристів на травневі свята фестивалем вогню Fire Life Fest. Він буде проходити 2–3 травня в ужгородському амфітеатрі. Глядачів чекають захоплюючі виступи театрів вогню з усієї України, а хедлайнером фестивалю буде гість з Угорщини Linda Farkas. Організатори обіцяють розваги, конкурси як для дітей, так і для дорослих, і вечірку до ранку.

У ці травневі дні вам буде приємно і просто погуляти по Ужгороду, адже в цей час вздовж річки Уж розквітають японські вишні – сакури.

Іноді корисно побачити світ у рожевому кольорі! А якщо хочете подивитися на ніжно-біле цвітіння, яке наче вбрання нареченої, вирушайте з обласного центра в містечко Хуст недалеко від Ужгорода. Тут в урочищі Кіреші зацвітають нарциси.

В Карпати навесні: Вижницький національний парк

Подихати п'янким повітрям гірських Карпат, пройтися по екологічних стежках – прекрасний весняний настрій і море яскравих вражень забезпечено вам у Вижницькому національному парку на Буковині. Дивовижний гірський ландшафт, скелясті обриви та урочища, норовливі річки, дзвінкі струмки і водоспади, аромати трав і букових лісів – все це чекає на туристів. Серед цих красот облаштовані стоянки для відпочинку.

Територія Вижницького національного парку величезна, сюди ж входять і знамениті печери Довбуша. Виберіть один з маршрутів, запропонованих адміністрацією парку. Пропонуються піші походи екологічними стежками тривалістю від 2 до 8 годин або автобусний маршрут з Чернівців. Можна пожити серед гір у Вижниці або Путилі – це популярні місця екологічного туризму.

Вартість пішохідних екскурсій у парк Вижницький: 100–180 грн (залежно від маршруту), квиток у музей природи – 10 грн.

Рафтинг на Черемоші

На замітку екстремалам: початок травня – найкращий час для рафтингу на Черемоші в Карпатах, оскільки річка найбільш повноводна в цей час. Маршрути на Чорному Черемоші в основному починаються від селища Дземброня (65 км від Яремче). Домовтеся про сплав з інструкторами, вони допоможуть впоратися з норовливістю гірської річки. Для сплаву можна вибрати надувний човен-рафт, байдарку, човен-катамаран або найбільш безпечний катамаран. Туристичні агенції пропонують рафтинг-табір на травневі свята на 4 дні. Крім сплаву, вам порадять похід у гори.

Сплав Дністровським каньйоном

Ще одне популярне місце в Карпатах для сплаву на травневих святах – найдовший в Україні Дністровський каньйон, який тягнеться на 250 км. І не страшно, якщо у вас немає ніякого досвіду – місце ідеально підходить для сплаву навіть новачкам. Течія Дністра неспішна, і при такому виді відпочинку ви сповна насолодитеся красою природи: скелястими схилами, реліктовими лісами з весняною яскравою зеленню, водоспадами.

В околицях багато визначних пам'яток, наприклад, гіпсові печери біля села Одаїв або парк у селі Коропець, закладений Потоцькими, і колишня літня резиденція прем'єр-міністра Австрії. Все буде залежати від вашого маршруту.

Вартість сплаву: від 250 грн і вище (залежить від складності маршруту), проживання в наметі в стаціонарному таборі – 40 грн/доба. Замовити можна тут з позначкою «Рафтинг на Черемоші».

Прочитано 3176 раз

Последнее изменение Вторник, 19/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework