ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Переселенці та учасники АТО отримуватимуть безоплатну правову допомогу незалежно від доходу

5 січня 2017 року набули чинності внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Тепер суб’єктами безоплатної правової допомоги є також вимушені переселенці; люди які мають статус учасника бойових дій чи звернулися по отримання такого статусу; люди чий дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб; люди, які отримують пенсію або соціальну допомогу у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

З 1 січня 2013 року безоплатна вторинна правова допомога надається особам, до яких застосовано адміністративне затримання; адміністративний арешт; які затримані за підозрою у вчиненні злочину; до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою; у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень КПК України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії.

З 1 липня 2015 року безоплатна вторинна правова допомога надається також у цивільних та адміністративних справах, а також потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, зокрема: малозабезпеченим; дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; біженцям; ветеранам війни (у тому числі учасникам АТО), інвалідам та іншим, відповідно до ст.14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу».

З 1 вересня 2016 року у Житомирській області на виконання доручення Міністра юстиції розпочали роботу 19 бюро правової допомоги. Зокрема Андрушівське, Любарське, Попільнянське, Романівське, Ружинське, Чуднівське, Брусилівське, Коростишівське, Радомишльське, Черняхівське, Лугинське, Малинське, Народицьке, Овруцьке, Хорошівське, Баранівське, Ємільчинське, Олевське, Пулинське бюро правової допомоги.

Адреси місцевих центрів та бюро правової допомоги Ви можете знайти на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області у рубриці «Контакти».

Прочитано 610 раз

Последнее изменение Понедельник, 16/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework