ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Прокуратурою Житомирщини розглянуто та надано відповіді на півтори сотні запитів громадян на одержання публічної інформації

Органами прокуратури Житомирської області, відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», протягом 2016 року по суті розглянуто 151 запит, більше половини з яких задоволено.

Про це повідомила прокурор відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області Олена Гаврилюк.

Вона додала, що усього до відомства надійшло 174 запити, і жодного випадку відмови у наданні інформації не було. Унаслідок помилкового тлумачення законодавства запитувачами, надано 66 роз'яснень порядку реалізації прав та законних інтересів громадян, у тому числі відповідно до Закону України “Про звернення громадян” і Кримінального процесуального кодексу України, на які дія Закону України “Про доступ до публічної інформації” не поширюється. Також, у зв'язку із відсутністю запитуваної інформації, 19 запитів направлено за належністю компетентним розпорядникам.

Прокурор зауважила, що більше половини запитів надійшло на адресу спеціально створеної електронної пошти прокуратури області та місцевих прокуратур. Географія запитів не обмежується Житомирщиною. Запити надходили також з інших міст - Києва, Дніпра, Черкаси, а також Львівської і Хмельницької областей.

Переважно із запитами звертаються фізичні особи. Разом з цим, питома вага звернень від засобів масової інформації та громадських організацій зростає і на даний час становить третину.

Зокрема, запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо досудового розслідування (40%), кадрових питань (20%) та організаційно-розпорядчої діяльності (3%). Третина інформаційних запитів стосувалася інших напрямів діяльності органів прокуратури.

Нагадаємо, що запити на інформацію до прокуратури Житомирської області подаються: письмово за адресою: 10008 м. Житомир, вул. Святослава Ріхтера, 11; по тел/факсу: (0412) 47-03-46; на адресу електронної пошти: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript. . Більше про порядок надсилання запитів – на офіційному веб-сайті прокуратури області за посиланням: http://zhit.gp.gov.ua/ua/ghdoc.html?_m=publications&_t=rec&id=143396

Прочитано 507 раз

Последнее изменение Среда, 18/01/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework