ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Аргументи актуальності внесення змін до виборчого законодавства. Або хто за нас що вирішує?

ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» пропонує долучатися до обговорення пропозиції Центру до проекту ЗУ «Про внесення змін до окремих законів України (щодо забезпечення відкритості Державного реєстру виборців та громадського контролю над ним)», розробленого експертами громадянського суспільства.

За словами Андрія Карташова, Голови Ради ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив», аргументи актуальності внесення змін до законодавства, що регулює роботу Державного реєстру виборців, потрібно шукати не лише в площині політичних процесів, а й у контексті життя конкретного громадянина. Тому наш Центр вболіває за розширення функціоналу веб-ресурсу «Особистий кабінет виборця», який має не тільки дозволяти виборцю перевірити своє включення у Державний реєстр виборців, а й подавати заяви про зміну персональних даних. Сервіс має стати формою «спілкування» громадянина і держави. Важливість впровадження цього пункту полягає в тому, що вони знімають корупціогенний фактор, який апріорі виникає при контактах громадянина і держави.

Для політиків і громадських активістів ця тема теж повинна стати цікавою, тому що нині доступ до реєстру виборців мають виключно партії, фракції, яких представлено у парламенті. Для решти політичних сил така опція закрита. Думаю, це достатня мотивація для молодих політичних чи громадських рухів, щоб долучитись до забезпечення належного рівня публічності та прозорості ведення реєстру виборців.
«Нам не вистачає якісної політичної дискусії навколо теми вдосконалення виборчого законодавства, – коментує Андрій Карташов. – Це відбувається із різних причин: через недалекоглядність одних політиків і переважання особистого над суспільним у інших. Саме тому допомагати, а інколи й тиснути на парламентарів, повинні також і громадські активісти та експерти, які мають припинити будувати стіни між владою і собою та навчитись прокладати мости, які в кінцевому результаті виведуть країну на європейський шлях розвитку».

Прочитано 1683 раз

Последнее изменение Среда, 04/05/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework