ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Найрезонансніша справа України: ХТО вбив Павла Шеремета? Останні новини розслідування

Пал Героїч - саме так називали Шеремета ті, хто працював з ним пліч-о-пліч. 20 липня, близько 7:45 автомобіль, за кермом якого їхав Павло, підірвали за допомогою вибухівки з дистанційним управлінням, на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка.


Насправді авто належала власниці інтернет-видання «Українська правда» Олені Притулі. Швидше за все, це була саморобна вибухівка потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті. Крім того, детонатор регулювався дистанційно, тому вбивця весь час міг знаходитися поряд машини.

 

Місце загибелі журналіста потопає в квітах, новини щодня звітують про нові результати розслідування. Президент України - Петро Порошенко пообіцяв знайти і покарати вбивцю. Також до розслідування долучилися експерти та детективи з ФБР США.
Ця новина сколихнула весь світ. Соціальні мережі вибухають від коментарів: «Справа Гонгадзе 2?», «Історія повторюється, журналістів знову винищують за свободу слова». Ви думаєте до чого тут Георгій Гонгадзе? І як він пов'язані з Павлом Шереметом?
У Олени Притули був роман з одруженим Георгієм Гонгадзе з 1997 року. Саме її квартиру він покинув перед тим, як Гонгадзе в останній раз бачили живим. І через 16 років у Притули знову роман з журналістом - Павлом Шереметом. І знову покинувши її квартиру, він був підірваний у її машині.
Відома журналістка та колишня дружина Георгія Гонгадзе писала про Шеремета: «Він знав ціну життя і ціну свободи. Його вбили демонстративно, і знову закрутився вирій - розслідування, версії, здогадки та підозри. Я лише сподіваюсь, що цього разу завершення цієї трагедії буде мати швидший і кращий кінець».
Але хочу вбили журналіста? Головна версія - замах готувався на Олену Притулу. Автомобіль належав саме їй, але знайомі Шеремета стверджують, що саме він кожного ранку їздив на роботу сам і якщо за ним слідкували, то мали знати, що Олени в автомобілі бути не повинно. Президент України доручив надати охорону Олені Притулі поки точно не стане відомо, що вбити хотіли саме її.
За інформацією сайту «Українська правда» голова Нацполіції Хатія Деканоідзе розповіла, що перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян, організував стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником "Української правди" Оленою Притулою. Вона сказала, що дізналася про це кримінальне провадження тільки зі слів генпрокурора Юрія Луценка. Але пізніше ця інформація не підтвердилася.
22 липня у новинах ТСН вийшов сюжет, де було показано відео, на якому видно риси облич підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Слідчі також встановили наявність випадкового свідка, який у ніч на 20 липня міг бачити зловмисників, які встановили вибуховий пристрій у машину. Передбачуваний свідок - молодий чоловік зростом до 180 см, який у ніч події ніс чорний рюкзак з двома смугами, що відбивають світло. Головін зазначив, що 20 липня о 2:44 свідок рухався в протилежному напрямку від руху підозрюваних по вулиці Івана Франка.

Повідомлялося також, що спеціалісти Федерального бюро розслідувань (ФБР) США, залучені до розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, після тижня перебування в Україні поїхали до США, щоб у своїх лабораторіях провести дослідження речовини, яка була у вибуховому пристрої.

Станом на 18 серпня відомо, що правоохоронці в понеділок, 15 серпня, близько 12:30 на вулиці Підгірна в Шевченківському районі знайшли підозрюваних кілерів і почали погоню. Повідомлялося, що парочка зникла на автомобілі. Також вказується неповний держномер авто «АА72…». Кореспондент.net повідомив, що у підозрюваного чоловіка, який фігурує на відеозапису, характерна риса зовнішності - так звана іспанська борідка. "Він міцної статури. За оцінками експертів, його зріст - у межах 168-175 см", - розповів прокурор. Шевченко також повідомив, що підозрювана жінка на 5 сантиметрів нижче пособника: "У межах 163-168 сантиметрів".

Прочитано 2893 раз

Последнее изменение Четверг, 18/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework