ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині цього року у пожежах загинуло 78 осіб

Всього з початку поточного року службою Цивільного захисту по лінії „101” отримано 5226 повідомлень про виникнення подій різного характеру на території області.

n 2610156381Наслідки надзвичайних подій та ситуацій призвели до загибелі 492 осіб, що на 10% менше кількості загиблих в порівнянні із аналогічним періодом минулого року (2014 рік – 548 осіб).

Як повідомляють вУ ДСНС у Житомирській області, в осінньо-зимовий період частішають пожежі, спричинені порушенням правил експлуатації електрообігрівальних приладів і пічного опалення, а також перевантаженням електромережі. Ще одна з найпоширеніших причин загорянь – необережне поводження з вогнем, у першу чергу з вини осіб, які зловживають спиртними напоями.

- За неповні 10 місяців поточного року на Житомирщині виникло 3078 пожеж, – зауважує начальник Управління ДСНС Житомирщини Ігор Нікітчук. –  Внаслідок загорянь загинуло 78 (!) осіб (з них 1 дитина) та 36 – врятовано. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість пожеж збільшилась на 61% (1909), кількість загиблих на 16 осіб більше порівняно з показником минулого року (в 2014 році загинуло 62 особи).

Рятувальники наголошують на максимальній відповідальності при підготовці оселі до осінньо-зимового періоду. Адже загоряння може статися як в старенькій сільській хатині, так і у комфортабельній квартирі великого міста.

У зв’язку з цим вогнеборці звертаються до населення з проханням не використовувати для обігріву приміщень газові плити, обігрівачі з відкритою поверхнею накалювання та саморобного виготовлення. Також неможна ставити їх близько до меблів, гардин та інших легкозаймистих речей. Найбезпечніше користуватися масляними радіаторами.

Приклад недбалого дотримання правил пожежної безпеки у побуті – загоряння  житла у м. Коростень. Там господар оселі розтопив піч, а впритул до неї стояла прасувальна дошка з одягом. Саме дошка і почала горіти. Скоріш за все з печі вилітали іскри, що влучили в одяг, який лежав на прасувальній дошці.

Залишаючи приміщення чи лягаючи спочивати, потурбуйтеся про те, щоб усі електроприлади були вимкнені. Не вмикайте прилади, що іскрять та перегріваються, а також декілька потужних споживачів електроенергії одночасно.

Постійно слідкуйте за станом опалювальних печей та димарів, своєчасно їх ремонтуйте! Загоряння найчастіше відбуваються через перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також у результаті випаданні з топки або зольника вуглин тощо. 

Також остерігайтеся переохолодження тіла. В умовах різкого падіння температури люди негайно шукають усі можливі способи для обігріву. Іноді вдаються до вживання алкогольних напоїв, а це неприпустимо. Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла.  В той же час варто особливу увагу приділяти одягу, адже чим тепліше ми одягнуті – тим менше шансів замерзнути. Нажаль, в області вже є жертви різкого похолодання. Зокрема, 23 жовтня в с. Мала П’ятигірка Андрушівського району внаслідок загального переохолодження тіла зафіксовано факт загибелі 64-річного чоловіка. 

Прочитано 2845 раз

Последнее изменение Понедельник, 26/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework