ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині відкрито 6 кримінальних проваджень, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства

2 листопада у прес-центрі облдержадміністрації  пройшла розширена нарада за участі керівництва ОДА, правоохоронців, журналістів та представників громадськості

n 0211156492  за результатами перебігу в області виборчої кампанії.

Про це повідомляє УМВС України в Житомирській області.

Визначальною темою розмови стало належне забезпечення організації виборчого процесу та виявлені у ході його перебігу проблемні питання.

Розпочинаючи нараду, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив, що аналіз кожного з етапів виборчої кампанії від охорони правопорядку до матеріально-технічного забезпечення  дозволить у подальшому уникнути  виявлених проблем, зокрема під час ІІ туру виборів мера у м. Житомирі та перевиборів в окремих районах області.

Одним з аспектів обговорення стало забезпечення охорони громадського порядку та безпеки, про що присутнім доповів начальник УМВС Валерій Рудик:

- Завдяки злагодженій роботі міліції волевиявлення громадян пройшло спокійно, без грубих порушень громадського порядку. У взаємодії з підрозділами СБУ ми виявляли і своєчасно реагували та профілактували ситуації, що могли дестабілізувати чи зірвати виборчий процес. Відтак голосування людей відбулося демократично та відкрито.

Очільник УМВС поінформував, що органи внутрішніх справ області з 14 по 30 жовтня працювали у посиленому варіанті несення служби. Усього у забезпеченні безпеки виборчого процесу брали участь близько 2,7 тисяч працівників міліції Житомирщини.

Органи внутрішніх справ реагували на всі повідомлення про можливі факти порушення виборчого законодавства, а також проводили моніторинг засобів масової інформації щодо матеріалів про можливі зловживання. Станом на 2 листопада міліцією зареєстровано 117 відповідних повідомлень, у 6 випадках після проведення перевірок розпочато кримінальні провадження.

Так, у Житомирському міськвідділі розслідується підкуп виборця (ч.2 ст. 160 ККУ); уМалинському міськвідділі - фальсифікація виборчих документів (ч. 3 ст. 158 ККУ), голосування виборцем більше ніж один раз (ч.1 ст. 158-1) та нестача 29 невикористаних бюлетенів (ч.1 ст. 158-1); в Ємільчинському районі відкрито провадження за фактом раптової смерті секретаря територіальної виборчої комісії. Одне провадження за ч.2 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) ККУ після проведення перевірки закрито.

У Коростенському районі за одним із звернень також складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП (Розповсюдження… друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу…) відносно жителя райцентру.

Також начальник УМВС підкреслив, що, забезпечуючи супроводження виборчого процесу, міліція водночас продовжувала виконувати функції з протидії злочинності та розслідуванню злочинів, зокрема у цей період було розкрито 6 вбивств.

Акцентуючи увагу на зареєстрованих кримінальних провадженнях, голова Житомирської ОДА наголосив, що жодна партійна приналежність не дає підстав для звільнення від кримінальної відповідальності і прихід до влади шляхом підкупу виборців сьогодні  є неприпустимим.

Валерій Рудик запевнив присутніх, що розслідування кримінальних проваджень перебуває на  контролі керівництва УМВС, зважаючи на їх суспільну резонансність, а тому жодної упередженості чи необ’єктивності бути не може. Також начальник УМВС наголосив, що уже зараз правоохоронці проводять профілактичні заходи та зосереджують зусилля на забезпеченні правопорядку та законності під час ІІ туру виборів Житомирського міського голови  та перевиборів в окремих районах області, у тому числі з метою недопущення підкупу виборців.

Прочитано 2553 раз

Последнее изменение Понедельник, 02/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework