З метою формування у дітей та дорослих навичок здорового життя і безпечної поведінки в різноманітних життєвих ситуаціях, 10-11 листопада рятувальники провели громадську акцію «Запобігти.Врятувати. Допомогти» в чотирьох населених пунктах області.

Місцем події стали територія Черняхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Бердичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11, Любарського професійного ліцею та 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини Пулинського району.

Проведення подібних профілактичних заходів вже за традицією перетворилося на справжнє свято для населення. Адже працівники Служби порятунку «101» намагаються охопити всі напрямки безпечної поведінки, залучаючи тим самим до проведення працівників органів влади та Товариства Червоного Хреста.

Акція в Черняхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходила у вигляді брейн-рингу на знання правил безпеки життєдіяльності, під час якого школярі не тільки відповідали на тематичні запитання, але й закріплювали знання переглядом навчальних відеороликів.

В свою чергу в Любарському професійному училищі розпочався захід із спільного відпрацювання дітьми та рятувальників практичних дій щодо евакуації з приміщення гуртожитку технікуму за сигналом «Увага всім!». Кульмінацією стала поява на подвір'ї навчального закладу двох пожежно-рятувальних автомобілів. Бійці ДСНС продемонстрували бойове спорядження та обладнання, ознайомили присутніх з роботою рятувальників, а також навчили користуватись первинними засобами пожежогасіння.

Не менш творчо до проведення Акції підійшли і бердичівські рятувальники. Спочатку захід стартував із відкритих уроків, що відбулись у кожному класі Бердичівської ЗОШ І-ІІІ ст. №11. На класних годинах учні дізналися як правильно поводитись у побуті та на вулиці аби не сталось біди, при виявленні невідомих підозрілих та вибухонебезпечних предметів, порядок оповіщення населення, використання елементарних та підручних засобів захисту. Фахівці ж Червоного Хреста України навчали дітей та педколектив правилам надання першої медичної допомоги. А вже на подвір’ї навчального закладу рятувальники провели для школярів майстер-клас з гасіння умовної пожежі.

Територія 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини перетворилася на справжнє «Місто безпеки», на яке запросили всіх мешканців смт Пулини. Кожен із присутніх мав змогу відчути себе справжнім рятувальником: посидіти за кермом автомобіля, вдягнути пожежні каски та справжнє рятувальне обладнання, сфотографуватися на згадку із вогнеборцями.

Також усі учасники дійства отримали від надзвичайників та організаторів сувенірну продукцію із логотипом ДСНС.