×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Прокуратура змусила горе-батька виплати аліменти сину

На Житомирщині за втручання прокуратури захищено права неповнолітнього та зобов’язано горе-батька виплатити аліменти.

l 12011699За позовом прокуратури Баранівського району судом прийнято рішення про позбавлення батьківських прав 43-річного чоловіка та  стягнення з нього аліментів у розмірі 30 відсотків від необхідного прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Йдеться про те, що батько неповнолітнього, у порушення Закону України «Про охорону дитинства», протягом більше 10 років не займався вихованням свого сина, не піклувався про його здоров`я, духовний та моральний розвиток, навчання тощо.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Більше того, від народження сина не надавав ніякої матеріальної допомоги, хоча зобов’язаний, відповідно до ст. 180 Сімейного Кодексу України, утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Оскільки законний представник неповнолітнього (мати безвісти зникла) бабуся-пенсіонерка не в змозі оплатити послуги адвоката, а  орган опіки і піклування - виконавчий комітет Кам`янобрідської селищної ради не має спеціаліста з юридичних питань, прокуратура району стала на захист інтересів неповнолітнього та через суд поновила його права.

Последнее изменение Вторник, 12/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework