Чи дочекається житомирський мамонт обіцяного житла?.. ФОТО

Будівництво Музею природи почалося ще у 2012 році, коли Фонд регіонального розвитку планував виділити 13 млн гривень замовнику. 

Тоді, у вересні того ж 2012 була урочисто закладена капсула у фундамент майбутнього музею. От власне на цій церемонії й закінчилося будівництво. А ще на відмиванні грошей з державного бюджету й одній відкритій кримінальній справі. А планували збудувати музей за 5 місяців!

Зайшовши на сайт прес-служби МВС України за 2013 рік, бачимо: «Відкрита кримінальна справа за ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) відносно директора відкритого акціонерного товариства. Він у минулому році, в результаті завищення обсягів виконаних робіт при будівництві в місті Житомирі Музею природи, привласнив понад 496 тис. грн бюджетних коштів». Акціонерне товариство, про яке йде мова – це ВАТ «Житомирбуд».

Наразі на вулиці Замкова Гора стоїть фундамент і частина першого поверху. Все позаростало бур'яном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Шпак про житомирських «просунутих» іміджмейкерів: Креатив чи мода на дурість?ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віктор Шпак про житомирських «просунутих» іміджмейкерів: Креатив чи мода на дурість?

Начальник департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Роман Щебетов повідомляє, що у бюджеті міста не передбачені витрати на музей у цьому році, а гроші, виділені раніше, – закінчилися. Також він розповів, що через те, що тривалий час на місці будівництва стояла фактично вирита низовина, зараз страждає костел Святої Софії. Адже у низовині накопичувалася вода, яка, по-перше, підмиває сам фундамент музею, по-друге, впливає на костел, який уже має навіть тріщини.

Нагадаємо, що питання будівництва можливо не стояло б так гостро, якби не «житомирський мамонт», який наразі знаходиться у підвалі Хресто-Воздвиженскої церкви тому, що музейної будівлі під нього і досі немає й очевидно, що буде не скоро… 

За чотири роки у будівлю навіть встигли заселитися «бомжі», яких недавно міська влада вигнала, натомість через вікна із будівлі проростає бур'ян – поки що головний експонат житомирського музею…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Житомирі зберігаються мощі “святого” мамонта

 

 

Последнее изменение Вторник, 12/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework