Про Пержанський рудний район говорили в Олевську на науково-практичній конференції «Стан та перспективи освоєння Пержанського рудного району»

   Конференція на тему: «Стан та перспективи освоєння Пержанського рудного району», була присвячена першовідкривачу Пержанського берилієвого родовища Леоніду Галецькому.

 

   В роботі конференції взяли участь представники управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА, Державної служби геології та надр України та Інституту геологічних наук НАН України.

  Головна мета конференції – визначення значимості для України освоєння Олевського краю та безпосередньо Пержанського рудного поля. В межах рудного поля першовідкривач Леонід Галецький разом із іншими геологорозвідниками відкрив унікальне Пержанське родовище берилію – найбільше у світі за якістю та масштабами руд. У зв'язку із своєю винятковістю і високою економічністю воно може стати об'єктом світової уваги.

  Результати геологорозвідувальних робіт і економічні розробки останніх років показали можливість створення стратегічно важливої мінерально-сировинної бази рідкісних та рідкісноземельних металів в межах Пержанського рудного району.

  За результатами вирішили видати історичну книгу «Перга – Торонто. Історія вивчення Пержанського рудного району і його світове значення» присвячену памяті Леоніда Галецького, створити в Олевському краєзнавчому музеї, в Перганській школі та інших школах стенди присвячені геологічній темі та розробити туристичні маршрути по видатним місцям і геологічним пам’ятникам в рамках «Бурштинового шляху» Європи.

Джерело: olevsk.zt.ua

 

 

Последнее изменение Пятница, 02/03/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework